Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pohřeb krásné záchranářky: Tajné loučení s přítelem

Autor: INT, mivr - 
3. dubna 2011
14:44

Navždy se s ní rozloučili. Srdcervoucí pláč přátel a rodiny a houkání sirén vyprovodily v sobotu na poslední cestě záchranářku Lucii Bakovou (†22), která zemřela při tragické autonehodě. Pohřbu se účastnilo okolo 800 lidí.

Lucie Baková ze slovenských Žitavců zahynula ve čtvrtek při tragické autonehodě mezi Trnavou a Špačincami. Pracovala jako záchranářka. Pomáhala lidem v těžkých chvílích. Jí nikdo bohužel pomoci nedokázal. Pohřbu se účastnili i její kolegové, kterým bude usměvavá dívka velmi chybět.

„Vždy když byla doma, ozýval se z jejich domu smích a panovala tam dobrá nálada,“ vzpomíná na sousedku jeden z obyvatel vesnice, kde Lucia žila. I on se s ní přišel na pohřeb rozloučit. „Byla milá a zlatá. Pro její rodinu je to velká ztráta,“ dodala Veronika Mullerová (66), která Lucii znala odmalička.

Sto záchranářů a sirény

Lucku přišlo na její poslední cestu vyprovodit asi osm set lidí, mezi kterými nechyběla ani přibližně stovka záchranářů. Do země ji uložili za zvuků sirén, oblečeni do profesních kombinéz. U její rakve stál i Martin Paľov, kterého velmi milovala a se kterým plánovala společný život.

Tragická čtvrteční cesta do práce jim ale jejich sny zničila. Lucie byla po čelní srážce s protijedoucím autem na místě mrtvá. „Budeme na ni vzpomínat jako na věčne usmívající se holku, která rozdávala dobrou náladu a byla ochotná každému vždy pomoct,“ řekla slovenskému serveru Cas.sk se slzami v očích Naďa, Lucčina spolužačka z vysoké školy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ratonita ( 12. dubna 2011 10:53 )

moc moc smutné....

johanka ( 4. dubna 2011 11:22 )

Ať už se to stalo jakkoliv, je škoda takového mladého života. Kolik životů už na silnicích vyhaslo??? Nevím. Jsem také řidička a často si za volantem uvědomuji, jaká nebezpečná "zbraň" vlastně auto je. Jezdí nás hodně a člověk nikdy neví, kdo další je na silnici jako řidič a jak zodpovědný je. Často jsou za volantem lidé opilí, bez řidičáku, zfetovaní, různě nešťastní, zoufalí...... Když zavře oči a šlápne na plyn.... Lucie je mi moc líto......

qqqq ( 4. dubna 2011 07:49 )

K tragediím , kdy řidič nezvládne vozidlo , havaruje ( a přirom zabije dalšího účastníka provozu ) dochází denně . Většinou se na viníky nehody lidé dívají trochu jinak , jinak než na nehodu této nezkušené řidičky . Záchranář který přejede do protisměru a střetne se s protijedoucím vozidlem je pro okolí smrtelné nebezpečí stejně jako když do protisměru vjede zedník či doktor práv. Jak se na věc dívají ti z druhého auta ? ( Blesk je Blesk ) .

barry3005 ( 3. dubna 2011 22:53 )

Opravdu krásně napsane. Samozřejmě,že to neudělala schválně. žel v dnešní společnosti a taky pod rouškou anonymity se vyjadřují lidé vulgárně a sobecky. Jako kdyby neměli žádné IQ a soucit. Nikdo nemyslí na rodiče a příbuzné jakkou musí mít bolest. Je zbytečné číst příspěvky těchto vulgárních lidí. Podobné příspěvky jsou i pod článkem o uhořelé Romance. Opravdu primitivismus. Nikdo nemyslí na rodiče jak se musí cítit, když tito nenormální lidé se pouští do jeji dcery. Skoro bych jim přál aby se jim to samé stalo a aby konečně věděli co to je bolest ztratit své vlastní dítě, sestru přítelkyni. Rodině vzkazujii upřímnou soustrast sílu vše překonat a myslete na to že B. vše vidí. Jestli jste opravdu matkou tak ty příspěvky nečtete. Je to jenom lidská ubohost.

mbakovaster ( 3. dubna 2011 21:15 )

Ako sa to stalo už sa nedozvieme presne, ale vybočila iba raz a to v tej nesprávnej sekunde. Určite každý šofer sa počas jazdy po niečo zohne, ale nemá to také následky. Možno CD...???, ale nevolala určite. Bohu ďakujem že prežili ostatný a budem sa modliť, aby sa z toho dostali. A o to prosím aj vás. Nie o kritiky a domienky, ale majte napamäti, že sa to môže stať aj vám, ked to budete najmenej čakať. Radšej sa za nich všetkých modlite. Mama

Zobrazit celou diskusi