Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Razie u Krejčíře: Syn skončil v poutech!

Autor: ČTK, šim - 
28. března 2011
11:34

FOTOGALERIE: Speciální jednotka Jestřábů vtrhla minulé úterý do vily Radovana Krejčíře v jihoafrickém Johannesburgu. Krejčíře nedopadli. Jeho syn Denis (18) však skončil v poutech. Při zásahu policie našla seznam lidí určených k likvidaci. V pondělí stanul Krejčíř před soudem.

V poutech po razii skončil Krejčířův syn Denis (18) a někteří z jeho zaměstnanců. Policie nejprve vtrhla do špatné vily. Údajně si spletli vrata. Krejčíř, jak je jeho zvykem, mezitím úspěšně utekl. Ve čtvrtek se ho policie pokusila zadržet na soukromé klinice – také neúspěšně. V pátek se Krejčíř sám vydal jihoafrické policii.

Při úterní razii ve vile speciální jednotka Jestřáb nalezla také seznam lidí určených k likvidaci. Na něm bylo také jméno podnikatele a Krejčířova obchodního partnera Cyrila Beeky, který byl den předtím zavražděn. V automobilu ho rozstříleli muži na motorkách.

„Jeho dny na útěku jsou sečteny,“ prohlásil podle serveru iol.co.za mluvčí zvláštní jednotky Jestřábi McIntosh Polela. Krejčíř celý víkend strávil ve vazbě na neznámém místě. V pondělí jde před soud. "Krejčíř bude obviněn z podvodu," řekl mluvčí policistů Polela.

Podezření z podvodu se týká asi 4,5 milionu randů (zhruba 11 milionů korun), o které se Krejčíř údajně na základě lékařských dokumentů tvrdících, že měl rakovinu, od pojišťoven obohatil.

Žalobce má ochranku, byl na seznamu smrti

Pondělní soud začal hned ráno. Na Krejčíře před soudem čekala jeho žena a syn. Státní zástupce Reigal Du Toit měl kolem sebe ochranku čtyř samopaly ozbrojených policistů. Právě tento žalobce, který se Krejčířovi postaví, figuroval také na seznamu smrti, který policie při úterní razii našla.

Mluvčí českého ministerstva spravedlnosti Tereza Palečková potvrdila, že souběžně nadále probíhá řízení o vydání Krejčíře z JAR do Česka. Současné Krejčířovo zadržení ani jeho případné obvinění v Jižní Africe však podle české mluvčí na extradiční řízení nemá žádný vliv. Česko se v JAR domáhá Krejčířova vydání od roku 2007, kdy tam přicestoval na falešný cestovní pas.

cocococo ( 29. března 2011 09:21 )

Tam je plnoletost az od 21 roku.Tim dnem se stavas dospelym.

cocococo ( 29. března 2011 09:19 )

Ty jsi hotovej Catani.Nebo V.I.Lenin.Ten taky vedel vsechno.

cocococo ( 29. března 2011 09:16 )

Seznam tech lidi "na zabiti" ,byl seznam komu ma jeste zacalovat doplatek.Vsadim becku.V SA jsem zil ,a tak vim co to je za chatru, jihoafricky poldove.Pokud je cernej ,tak ani nezastavovat a pripravit si pistoli na druhy sedadlo.Se poldove spletli v cislech kdyz vyrazili zatknout Radovana.Roztriskali sousedovi dvere za US $ 20.000,- .Prej to nahradi,ale bude to stat nekoho flek.Jakej to muze bejt soud ,kdyz Radovana udajne zaluje prokurator ,kterj ma byt na tom seznamu urcenych k likvidaci? Radovan pred soudem vybali ,kolik mu uz nastrkal penez a bude.

evolucius ( 28. března 2011 16:48 )

Znám tyhle týpky,prostě chtějí být nejbohatší z bohatých,a buď končí v kriminále nebo v penále, celý život mají nervy a neklidné spaní...a to je naprd.

hitovka ( 28. března 2011 16:22 )

narazí na ještě většího hajzla než je on sám...

Zobrazit celou diskusi