Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nepolapitelný Krejčíř se policii vydal sám

Radovan Krejčíř ztrapnil po české i tu jihoafrickou policii
Radovan Krejčíř ztrapnil po české i tu jihoafrickou policii  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK, ap, oj - 
25. března 2011
07:51

Z ostudy kabát mají jihoafričtí policisté a český podnikatel Radovan Krejčíř je snad nepolapitelný. Před šesti lety uprchl české policii, ve čtvrtek odpoledne se ho na klinice v Johannesburgu zase neúspěšně pokusila zadržet speciální jednotka jihoafrické policie. Spletli si vrata domů. Dnes se do rukou zákona Krejčíř vydal sám.

Jihoafrický policejní mluvčí McIntosh Polela uvedl, že policie obdržela informace, že Krejčíř se nachází na klinice Rosebank. "Naši muži tam dorazili a snažili se ho zadržet, ale když přišli na místo, již tam nebyl," citoval server eyewitnessnews.co.za Polelu.

V úterý podnikla policie razii v domě v Johannesburgu, který podle médií patří Krejčířovi a kde policisté našli seznam lidí určených údajně k likvidaci. Místo případného Krejčířova zatčení prý právníci chtěli, aby byl jejich klient pouze předvolán před soud.

Uprchlý podnikatel se dnes vydal policii v Jihoafrické republice. Uvedl to server timeslive.co.za, podle nějž ho policie následně zadržela. Tamní policie po něm podle médií pátrala v souvislosti s několikamilionovým pojistným podvodem a se smrtí kontroverzního podnikatele a údajného šéfa podsvětí identifikovaného jako Cyril Beeka. Ten byl v pondělí zastřelen v Kapském Městě.

Jihoafrický server iol.co.za  uvedl, že zajištěný seznam z úterní razie byl napsaný česky. Kromě Beekova jména na něm figurovalo jméno bezpečnostního analytika Paula O’Sullivana, který se Krejčířovým případem zabývá, jméno právníka du Toit, který figuroval v případu loni zavražděného německého podnikatele Uweho Gembally, s nímž údajně český podnikatel pral špinavé peníze, a lékaře Mariana Tupeho.

Ten minulou středu před soudem řekl, že podnikateli vystavil dokumenty s nepravdivou diagnózou. Na jejich základě se prý Krejčíř z pojistek obohatil o bezmála 12 milionů korun. Krejčíř nařčení z fingování rakoviny odmítl.


Sever iol.co.za uvedl, že Krejčíř jihoafrické policii unikl poté, co zvláštní policejní jednotka při razii nejdříve vnikla do špatného domu. "Spletli si vrata," řekl policejní mluvčí Polela jihoafrické tiskové agentuře SAPA.

gogo ( 25. března 2011 18:05 )

Tak to tedy jedině v případě, že se v base bude cítit bezpečněji než na svobodě. Aneb - kdo s čím zachází, s tím také schází...

muchojka ( 25. března 2011 14:31 )

SAMOZREJME....OBA BYDLI V CERNOSICICH A ZNAJI SE X-LET....

qwertina ( 25. března 2011 14:24 )

ctenar ( 25. března 2011 14:12 )

je jeho advokát.....................co dodat víc.

muchojka ( 25. března 2011 12:21 )

JA VEDELA,ZE TY SE OZVES!!! JO,FANDIM MU...

Zobrazit celou diskusi