Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zmizelý obchodník: Nechal mu Krejčíř prostřelit hlavu?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, fab, pf, Kšim - 
10. října 2010
06:15

Má Radovan Krejčíř (42), uprchlý podvodník z Česka, na svědomí také vraždu? Jihoafričtí policisté se domnívají, že je odpovědný za smrt Uweho Gembally (†54), německého obchodníka s luxusními automobily.

Důkazy jim dodali i reportéři časopisu Stern, kteří pátrali po Gemballově osudu. Jeho tělo bylo před pár týdny nalezeno se střelou v týle západně od Pretorie.

„Kde jsou kur… ty love? Jestli mi ty prachy nepošleš, jseš mrtvej muž!“ Tak podle svědka řval Radovan Krejčíř do telefonu na Uweho Gemballu. Miliardář Krejčíř, který uprchl českým policistům a skrývá se v Jihoafrické republice, byl prý rozladěn skutečností, že z Německa nedorazily slíbené »špinavé « peníze. Výhrůžka byla rozsudkem smrti – za pár týdnů byl Gemballa mrtvý...

Krejčíř s Gemballou kšeftoval od konce 90. let. Scházeli se v jednom z pražských hotelů a Krejčíř se dokonce vozil v jednom z jeho vozů Porsche. Svého partnera posléze přesvědčil, aby dovážel do Jižní Afriky auta, ve kterých by byly pašovány obrovské sumy dolarů nebo eur. To policistům místopřísežně dosvědčil Jan Mayer, bývalý Krejčířův obchodní partner.

Poslední hovor manželce, chtěl milion dolarů

Když od Gembally dorazilo Porsche Cayenne bez dolarové nádivky, byl prý Krejčíř vzteky bez sebe. Pověřil svého komplice Jerome Safiho, aby Gemballu nalákal do Jižní Afriky. Když tam Němec přiletěl s nadějí, že prodá šest vozů Porsche, vyzvedl si ho bledý muž v klobouku. Pak už byl zaznamenán jen Gemballův telefonát manželce. Anglicky jí nařídil, aby mu poslala milion dolarů.

Policisté se domnívají, že to už byl v moci svých »obchodních partnerů« v čele s Krejčířem. Angličtinu musel použít proto, aby únosci měli jistotu, že neříká něco nepatřičného. Když peníze nepřicházely, Gemballa byl totiž před bankrotem, přišla kulka do týla...

kakamilek ( 23. září 2011 13:48 )

Jenom samý radostě, dělají ti naší již světem velkého byznysu protřelí podnikatelé,tomu našemu součastnému presidentovi,který coby startér v 90ejch letech,svým výrokem "neznám pojem špinavé peníze",odstartoval zakleknuvšiho Mrázka,Pitru,Krejčíře,Viktora K....Nyní pro změnu hovoří náš Vševěd,že korupce u nás je pouze neexistující strašák.

cernysvetlo ( 10. října 2010 15:55 )

Docela trefně sis ohodnotil své příspěvky.

Zobrazit celou diskusi