Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Opařený Tomášek (6): Matka se omluvila z vězení

Autor: Ondřej Požár, evakk - 
19. dubna 2011
05:00

Tomášek z Brna, kterému jeho vlastní máma Lucie O. (24) v říjnu 2008 velice ošklivě opařila nožičky ve vaně s horkou vodou, nedávno oslavil své šesté narozeniny. Mezitím se mu z vězení jeho matka omluvila a zdá se také, že se klučina konečně dočká výživného od svého biologického otce.

Těžce poraněnému Tomáškovi pomohli i čtenáři Blesku v rámci projektu Srdce pro děti. Chlapec za víc než 20 tisíc korun dostal speciální návleky na nohy a biolampu.

Tomáškova matka nastoupila loni v listopadu do věznice, aby si tam odpykala trest 32 měsíců za to, že svému synovi způsobila těžké zranění s doživotními následky. Temperamentního chlapce, který je v péči babičky Vlasty R., totiž čeká ještě řada složitých operací.

Tomáš koncem března oslavil v Janských Lázních, kde byl s babičkou na léčebném pobytu, svých šest let. A druhá oslava s ovocným dortem a dalšími dárky na něj čekala doma v Brně, kde mu popřál vše nejlepší i jeho o rok mladší kamarád Tomášek.

Otec syna nechtěl

„Dcera mi z vězení napsala několik dopisů. V nich se Tomáškovi omluvila za to, co mu udělala. V jednom z nich píše: Je mi líto, co se stalo. A posílá Tomáškovi obrázky. Taky by mu chtěla dát kožní štěpy! Upozornila také, že by měl od svého otce dostávat výživné tisíc korun měsíčně. Táta Tomáše otcovství popíral a po dvou letech ho prokázaly až testy DNA,“ upřesnila Blesku babička poraněného chlapce.

Podle ní vymáhá exekutor po otci částku asi 33 tisíc korun. „O výši dlužné částky se licituje. Otec měl totiž původně výživné platit chlapcově matce, ale ta je ve vězení. A byla už odsouzena za zanedbání povinné výživy, protože výživné také neplatila!“ prozradila Tomáškova advokátka Hana Šimková.

sissy ( 3. února 2012 20:46 )

Jsou veci, ktere jsou NEOMLUVITELNE. A tato je jedna z nich !

sanaik ( 21. dubna 2011 12:00 )

média mají silnou moc...

sanaik ( 21. dubna 2011 11:09 )

No nevím, jestli zrovna "hodná babička" je pro Tomína velká výhra... osoba, který by Andrsen fanzii mohl závidět... manipulační schopnosti a peníze taky nejsou občas k zahození... Je mi špatně z toho, jak lehce jde někoho dostat do vězení...

kockamnau ( 19. dubna 2011 11:32 )

i z pr..,tak v životě není možno ospravedlnit,co udělala,jak poškodila a ublížila svému synovi,takkle ji spíš užírá svědomí a chce se té tíže zbavit.Sama,ať si sedne do horké koupele,ať to zkusí,co to pro synka bylo.Ještě,že má Tomášek,babičku,té držím palce,ať mu vynahradí strádání,ať je jim spolu dobře a nepotřebují takové krysy a parazity a obejdou se bez nich,bez Tomáškovy matky a otce.

mijas ( 19. dubna 2011 10:00 )

že jste o "tatínkovi" nenapsali víc. Je to taky pěknej hajzl a Tomáškovi víc ubližuje než pomáhá, když je s ním v kontaktu . Jsou to šmejdi oba dva, ještě že má tak hodnou a obětavou babičku.

Zobrazit celou diskusi