Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opařený Tomášek (5) přišel o 260 tisíc korun!

Autor: Ondřej Požár - 
30. března 2010
06:03

Opařený pětiletý Tomášek z Brna, jehož matka Lucie (23) dostala před týdnem za zmrzačení syna nepravomocně 32 měsíců vězení, mohl obdržet odškodnění 260 tisíc korun. Nemá ale zatím ani korunu!

Jeho opatrovník totiž včas nepodal návrh na bolestné při trestním procesu. Naštěstí to může ještě napravit v občanskoprávním řízení. Nezletilému chlapci, kterého matka podle rozsudku postavila předloni v říjnu do vany s horkou vodou a způsobila mu velmi bolestivé popáleniny 2. stupně, přidělil žalobce jako opatrovníka právního čekatele Michala Píše.

Ten je na čekatelské praxi u Městského státního zastupitelství v Brně. Píš měl v Tomáškově zájmu podat při trestním řízení návrh na odškodné za způsobenou bolest. Ale neudělal to!

Tomášek nemá vyhráno, podrobí se dalším operacím

„Panu Píšovi jsem kvůli bolestnému volala loni v srpnu. Kontakt na mě měl. Volala jsem mu znovu v prosinci. Uznal, že to měl vyřídit on. Papíry jsem ale vyřizovala já, jela jsem kvůli tomu do nemocnice v Brně- Bohunicích a do spisu jsem dokumenty předala já,“ řekla chlapcova babička Vlasta (56). Má vnuka v trvalé péči a je s ním nyní v lázních.

Tomášek, kterému Blesk v projektu Srdce pro děti koupil biolampu na hojení jizev a dva páry speciálních návleků, se ještě do svých 21 let podrobí několika operacím. „Nechci se k tomu vyjadřovatdokud mi nepřijde rozsudek,“ byl včera stručný Michal Píš. J

eho zanedbání jde naštěstí napravit. „Návrh na odškodné lze podat v občanskoprávním řízení,“ vysvětlila mluvčí Městského soudu v Brně Gabriela Stočková.

sanaik ( 21. dubna 2011 12:05 )

anelam ( 31. března 2010 08:14 )

Zas máš pravdu!!!!-jinak se mě zdá ten trest té matky směšně nízký

anelam ( 31. března 2010 08:11 )

Přesně tak

vinnetouvi ( 30. března 2010 12:52 )

Třeba je zatím, než proběhne soud o svěření do výchovy a péče, opatrovníkem SICÁLKA. Ale nevadí, ať tedy zaplatí sociálka to, co zanedbala. Rázem skončí veškerá tato "opomnění", vsadím se!

anasyi ( 30. března 2010 11:53 )

arcaben,presne,neznalost zakona neomlouva,a soudy to radi davaji najevo.Me akorad nejde do hlavy co tim sledoval opatrovnik Pisa,ktery byl ustanoven soudem,jako opatrovnik,dokonce justicni cekatel.Takze,mozna ze i tihle opatrovnici,jsou defakto i likvidatori,hrajou jinemu na ruku.Takze opatrovnik defakto hajil tu zenskou,co oparila Tomaskovi nohy

Zobrazit celou diskusi