Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Rychlík převálcoval auto, řidič nepřežil

Řidič srážku nepřežil. Cestujícím se nic nestalo.
Řidič srážku nepřežil. Cestujícím se nic nestalo.  (Autor: Vlaďka Hradská)
Autor: Vlaďka Hradská, evakk - 
6. dubna 2011
20:54

Na železniční přejezd v Horusicích na Táborsku vjel dnes pár minut po půl třetí odpoledne řidič (40) citroenu a srazil se s projíždějícím rychlíkem. Vlaková souprava táhla vůz půl kilometru, než se jí podařilo zastavit. Automobilista neměl šanci.

Zemřel v troskách vozu. K tragédii došlo na trase České Budějovice – Praha, nedaleko železniční stanice Veselí nad Lužnicí. „Na místě zasahovali záchranáři z Veselí nad Lužnicí a vrtulník. Řidič v osobním voze četná zranění hlavy a těla nepřežil,“ řekl šéf jihočeské záchranky Marek Slabý.

Ve vlaku do Českých Budějovic jelo přes třicet cestujících, nikomu se podle prvních informací naštěstí nic nestalo. Některé odvezl autobus, pro řadu z nich si ale přijeli známí a příbuzní. Zatím není jasné, proč řidič na přejezd vjel. Policie i drážní inspekce budou zkoumat, zda v době nehody fungovala světelná signalizace.

Provoz na trati mezi Horusicemi a Rybínem je přerušen. Znalci budou nejméně do 19 hodin na místě zkoumat příčiny nehody. Spoje nahradila autobusová doprava.

paja296 ( 7. dubna 2011 00:28 )

to by snad přežil jen superman!

Zobrazit celou diskusi