Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž (†25) si zdříml za jízdy: Vletěl pod náklaďák

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, jaj - 
24. března 2011
10:12

Muži se ve čtvrtek ráno za volantem přivřely oči. Čelně narazil do náklaďáku. Hasiči ho museli z auta vystříhat, záchranáři ho 40 minut resuscitovali, při převozu do nemocnice však těžkým zraněním podlehl. Je to už druhá smrtelná nehoda v tomto týdnu na Liberecku.

Podle policie se nehoda stala kolem 06:15 v Kunratické ulici zhruba 100 metrů za kruhovým objezdem ve směru na Jablonec. "Zřejmě v důsledku mikrospánku vjel řidič osobního vozu do protisměru, kde se čelně srazil s nákladním vozem," řekla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková. Nehoda ráno zablokovala hlavní tah I/14 z Liberce na Jablonec, policie odkláněla dopravu. Kolem 09:30 by provoz obnoven.

Podobná nehoda se stala v úterý ráno na silnici I/35 u Chrastavy na Liberecku ve směru na Hrádek nad Nisou. Dvacetiletý řidič Nissanu Almera v plné rychlosti zezadu narazil do nákladního vozu, který stál v levém jízdním pruhu. Řidič zůstal zaklíněný v autě a hasiči ho museli vystříhat, i jeho tehdy záchranáři resuscitovali bezmála tři čtvrtě hodiny. Mnohačetným poraněním však podlehl, dodala mluvčí záchranky Libereckého kraje Lenka Markovičová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi