"Já netuším, proč mě pozvali, takže já se to rád dozvím," řekl novinářům při příchodu Babiš. "Je to jenom pokračování politického boje. Ta komise, myslím si, že je úplně zbytečná," tvrdí. Uvedl také, že se s Přibilem kvůli dnešnímu slyšení nesešel.

Z Přibilova slyšení podle předsedy komise Martina Plíška (TOP 09) vyplynulo, že někteří novináři mají nadstandardní vztahy s určitými vyšetřovateli nebo v soustavě státního zastupitelství. Přibil podle něho odkazoval na kontakty s konkrétními policisty. Podle Plíška také uvedl, že na první schůzku s Babišem ho poslal manažer mediální skupiny MAFRA František Nachtigall a další se uskutečnily z Přibilovy iniciativy. Nachtigall bude nově mezi lidmi, které chce komise pozvat.

Z nahrávky zveřejněné začátkem května na anonymním twitterovém účtu Julius Šuman vyplývá, že Přibil předává Babišovi dokumenty, které podle novináře pocházejí z policejního vyšetřování kauzy Beretta týkající se vynášení informací z trestního spisu. Přibil uvádí, že údaje by poškodily ČSSD a ODS, a Babiš se s ním domlouvá na nejvhodnějším termínu zveřejnění.

Babiš i Přibil se proti takové interpretaci zvukového záznamu ihned ohradili. Babiš v reakci uvedl, že se stal obětí cílené provokace. Přibil mluvil o dezinformaci dané vytržením nahrávek z kontextu a jejich sestříháním.