Policisté přijali v pondělí 21. srpna krátce před 02:30 na lince tísňového volání oznámení o nálezu muže bez známek života. Na místě zadrželi jeho spolubydlícího, zajistili také pravděpodobnou vražednou zbraň - kuchyňský nůž. Mrtvý měl v těle několik bodnořezných ran. "Zadržený muž popíral, že by se vraždy dopustil, po zahájení stíhání odmítl vypovídat," řekl Kubiš.

Případ se stále vyšetřuje, kriminalisté dali vypracovat řadu odborných expertiz. Oba Ukrajinci měli maďarský pas. V Česku delší dobu pracovali. K přesnému stanovení příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva. Motiv činu zatím není podle Kubiše potvrzen, muži se zřejmě pohádali. Zatím také není jasné, zda v případu hrál roli alkohol. "Obviněný muž zatím v ČR nebyl soudně trestán. Budeme zjišťovat, zda neměl konflikt se zákonem v zemích, kde žil předtím," řekl Kubiš.

Jde o první případ vraždy v letošním roce v Kraji Vysočina. V roce 2016 vyšetřovali kriminalisté na Vysočině vražd a pokusů o vraždu sedm, ve třech případech napadení lidé zemřeli.

bjr dr