Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman podal na Komára kárnou žalobu kvůli tomu, že olomoucký žalobce loni v červnu informoval média o plánovaném předvolání tvůrců policejní reorganizace, policejního prezidenta Tomáše Tuhého a jeho tehdejšího náměstka Zdeňka Laubeho. Veřejnost se o jejich předvolání dozvěděla dříve než policejní funkcionáři. Komár se hájí tím, že šlo o veřejný zájem. Projednání kárné žaloby dnes Nejvyšší správní soud odročil na neurčito kvůli doplnění dalších důkazů.

V kauze Vidkun, o níž se dnes Komár zmínil, je obviněn bývalý šéf krajské hospodářské kriminálky Radek Petrůj, olomoucký policejní náměstek Karel Kadlec, vlivný podnikatel Ivan Kyselý a bývalý hejtman Jiří Rozbořil. "Nejsou zde dovozovány skutečnosti z hospodských drbů, zde probíhaly velice jednoznačně zaměřené konspirativně vedené rozhovory mezi panem Kadlecem, významným olomouckým podnikatelem Kyselým a dalšími osobami. Předávali informace, které byly neveřejně přístupné, panu Kyselému, aby je mohl předávat dál, a posílil tak vliv mezi osobami, kterým je předával," uvedl Komár. Informace podle něj proudily k bývalému ministru vnitra, nyní advokátovi Ivanu Langerovi, bývalému hejtmanovi Rozbořilovi a náměstku olomouckého primátora Martinu Majorovi (ODS).

Z odposlechů však podle Komára zároveň vyplývá, že se přesouvaly informace od tehdejšího náměstka policejního ředitele Zdeňka Laubeho k policejnímu prezidentovi Tomáši Tuhému a odtud k ministru vnitra Milanu Chovancovi. "V jednom z rozhovorů je zmíněno, že pan náměstek Laube dostává informace od krajských ředitelství policie, on to předá policejnímu řediteli a ten to předá ještě dál," doplnil Komár. Z odposlechů také vyplynulo, že je potřeba odstranit Šlachtu, protože on prý žádné informace neřekne.

Podezření na cílenou reorganizaci měli prý žalobci také z kauzy týkající se někdejší šéfky premiérova kabinetu Jany Nečasové (dříve Nagyové) a lobbisty Ivo Rittiga, kteří se prý snažili o jmenování lidí jim nakloněných do významných pozic, a to i v bezpečnostních sborech, státních zastupitelství či na ministerstvu. "Pozice se domlouvaly zákulisně, předávaly se životopisy," uvedl dnes žalobce Komár. I v této kauze se prý mluvilo o podpoře sloučení policejních útvarů s cílem, aby Šlachta přišel o místo.