SE v minulém roce vyrobily 19.444 gigawatthodin elektřiny, což ve srovnání s předchozím rokem představuje nárůst o 2,4 procenta. Více než tři čtvrtiny objemu elektřiny podnik vyprodukoval v jaderných elektrárnách, které zvýšily výrobu o dvě procenta.

"Více vyrobené i dodané elektřiny je pro nás dobrou zprávou. Změny v evropské energetice a těžce předvídatelný vývoj cen elektřiny ovšem stále tlačí na zvyšování naší produktivity," uvedl generální ředitel SE Bohumil Kratochvíl.

Přetrvávající ekonomický růst Slovenska a nové investice se podle firmy odrazily i ve spotřebě elektřiny. Ta loni na Slovensku podle předběžných údajů vzrostla o 3,2 procenta.

SE měly do března roku 2015 v pronájmu největší slovenskou vodní elektrárnu v Gabčíkovu na evropském veletoku Dunaj. Její provoz pak převzal stát za předchozí vlády premiéra Roberta Fica, když slovenský soud dlouhodobou smlouvu o pronájmu elektrárny označil za neplatnou.

Výrobce elektřiny SE dokončuje dva rozestavěné bloky v jaderné elektrárně Mochovce, kde už jsou léta v provozu jiné dva atomové bloky. Třetí blok elektrárny by měl být uveden do provozu letos, další v příštím roce. Dostavba elektrárny se proti původním odhadům zpozdila a náklady na projekt výrazněji stouply.