Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Recenze: Chilli papričky jedou, protože někdo to rád pálivé

Recenze: Chilli papričky jedou, protože někdo to rád pálivé
Recenze: Chilli papričky jedou, protože někdo to rád pálivé  (Autor: nakladatelství Slovart)
Autor: Dagmar Čechová - 
9. března 2016
15:23

Pálivé je teď trendy. Chilli prakticky ve všem prostě letí a je IN si vypěstovat vlastní papričky. Kniha Někdo to rád pálivé je kompletním průvodce světa chilli papriček, jejich pěstováním a uchováváním.

Kniha s překrásným a jemným designem zaujme snad každého – a to i ty, kteří pálivé nemusí. Někdo to rád pálivé – Úplný průvodce pěstováním, sklízením a uchováváním chilli papriček, jak zní celý název knihy, nenechává nic náhodě.

Kniha nejprve nastíní historii a biologii takové pálivé papričky. Dočtete se, proč a jak moc papričky pálí. Na padesáti stránkách si můžete vybrat tu správnou papričku přesně pro vás – 26 druhů je doplněno pestrobarevnými fotografiemi, informací o míře pálivosti, tipy na pěstování, konzumaci a uskladnění.

Rady a popisy postupů ať už při pěstování nebo třeba sušení, jsou srozumitelné a jasné. Není to ovšem pouze obyčejná nudná příručka – kniha Kay Maguire je takovým malým uměleckým dílem. Fotografie doplňují minimalistické a vtipné ilustrace. Kniha je navíc "zabalená" do kvalitní a příjemné pevné vazby.

Někdo to rád horké by doma měl mít každý milovník chilli, který si své vlastní pálivé papričky chce pěstovat doma. 


Ray Maguire

Někdo to rád pálivé

nakladatelství Slovart, 2016

144 stran

Hodnocení: 90 %

Zobrazit celou diskusi