Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Drama skončilo: Proruští ozbrojenci v Luhansku propustili téměř všechny rukojmí!

Ukrajinšká a proruská komanda se nakonec dohodla, když proruští povstalci propustili skoro 60 rukojmích.
Ukrajinšká a proruská komanda se nakonec dohodla, když proruští povstalci propustili skoro 60 rukojmích.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
9. dubna 2014
08:34

Proruští povstalci ve východoukrajinském Luhansku propustili téměř všechny ze 60 rukojmích, které dosud drželi v centrále tajné služby SBU. Separatisté drží už jen čtyři lidi. Rukojmí se dostali na svobodu po několikahodinových vyjednáváních mezi místními představiteli a povstalci.

V půlmilionovém Luhansku se separatisté zmocnili zbraní v místní úřadovně SBU v noci na pondělí. Okolo budovy vyrostly barikády, které povstalci utěsnili pytli s pískem a pneumatikami. Uvnitř obsazené budovy bylo podle listu Ukrajinska pravda několik desítek lidí, mezi nimi podle agentury Unian asi patnáct ruských ozbrojenců.

Ukrajinská tajná služba v úterý oznámila, že povstalci centrálu SBU zaminovali a drží rukojmí. Ozbrojenci to ale ihned popřeli. "Nepotřebujeme rukojmí, abychom dosáhli toho, co chceme," citovala agentura Reuters jednoho z nich. Potvrdili ale, že mají k dispozici automatické zbraně. Po nočním vyjednávání vyšlo z budovy 56 lidí beze zbraní. Jak k tomu ale Reuters poznamenala, nebylo jasné, zda šlo jen o rukojmí či jsou mezi nimi i někteří z povstalců.

Separatisté i z dalších východoukrajinských měst jako Doněck či Charkov požadují rozsáhlou autonomii. V Doněcku již například stanovili datum referenda o odtržení Doněcké oblasti, má se konat 11.

 

 

reggina ( 10. dubna 2014 18:51 )

Dnes jsem videla odchazet decka ze skoly, asi taky ucitele propustili rukojmi.....

itartas ( 9. dubna 2014 18:27 )

http://leva-net.webnode.cz/products/o-putinovi/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaig n=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fleva-net.webnode.cz%2Fproducts%2Fo-putinovi%2F

itartas ( 9. dubna 2014 14:40 )

To drama teprve začne poté, až budou jasné výsledky referenda. To se pan Jaceňuk s tím samozvaným skinheadem v prezidentském křesle troch asi přepočítají. Kdo chce moc, mívá obvykle merde!

itartas ( 9. dubna 2014 14:32 )

santix..kdo by se na tebe chodil dívat troubo!

Zobrazit celou diskusi