Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Šikanovaný Filip (†16) vyskočil z 8. patra: Před smrtí poslal tyranům poslední vzkaz

Ilustrační foto
 (Autor: Profimedia)
Autor: yks - 
28. května 2019
05:02

V úterý vyskočil z balkonu v 8. patře paneláku ve slovenském Zvolenu teprve 16letý student dopravní průmyslovky Filip. Zdrcení rodiče našli v jeho pokoji dopis na rozloučenou, mobilní telefon a v něm poslední odeslané zprávy. Jejich obsah jim zlomil srdce podruhé.

Necelý týden poté, co ve městě Zvolen na Slovensku došlo k tragické sebevraždě Filipa (†16), mladého studenta prvního ročníku Střední průmyslové školy dopravní ve Zvolenu, vyšly najevo nové, šokující skutečnosti. Informoval o nich slovenský portál Nový Čas.

Rozeslal zprávy, napsal i dopis

Ukazuje se, že na Filipově rozhodnutí odejít z tohoto světa se podle všeho velkým dílem podíleli jeho spolužáci. Ti mladíka údajně šikanovali a nutili ho k věcem, které odmítal. „Spolužáci ho prý šikanovali. Nutili ho pít alkohol, kouřit a podobně. On to odmítal. Trpěl a trápil se,“ sdělil zdroj podle Nového Času. Když to Filip už nemohl snést, rozhodl se všechno ukončit.

Otec Filipa v úterý ráno odvezl do města, ale chlapec do školy už nedorazil. „Vrátil se domů. Cestou napsal esemesky spolužákům. Když přišel domů, oblékl si pyžamo a vyskočil z balkonu,“ cituje Nový Čas zdroj z blízkosti rodiny. Chlapec utrpěl po pádu mnohočetná poranění, měl zlomeniny a vnitřní krvácení. Ještě ale žil a převezli ho do nemocnice. Zachránit se ho nepodařilo.

Na škole visí černá zástava

Podle portálu napsal Filip ještě před tragickým skokem zprávy těm, kteří ho týrali, a také kamarádům, jimž poděkoval za podporu. Rodičům pak zanechal dopis na rozloučenou. Zdrcení rodiče, kteří přišli o jediného syna, jsou pochopitelně v šoku. Filipův otec údajně nemůže ani překročit práh bytu, ve kterém k neštěstí došlo. 

Vedení školy, na které visí černý prapor, odmítá, že by na ní bujela šikana. „Nemohu říct, proč to udělal. Jsme z toho zdrcení a je to pro nás velký šok,“ řekla Času ředitelka Filipovy školy Romana Trnková.

agalii ( 28. května 2019 15:13 )

Vole jakou řečí to mluvíš?

agfor ( 28. května 2019 14:12 )

Přesně. Měli jsme je rozvěšet na kandelábry, ale chrchla to nedovolil.

jameson ( 28. května 2019 13:53 )

Mně spolužáci nikdy kouřit a pít alkohol nenutili.
Všechno jsem si musel kupovat za svý.

slovan1954 ( 28. května 2019 13:47 )

Nerozumím??? Tebe to těší?

Amy1134 ( 28. května 2019 13:03 )

Projde

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání