Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Detektiv z případu „Maddie“ čelí obvinění: Prý stál v čele gangu

Autor: ital - 
15. března 2019
16:25

Detektiv Paulo Pereira Cristovao (51), jenž se objevil v nově vysílaném dokumentu o zmizení Madeleine McCannové, stojí před soudem. Prokurátor jej obvinil, že muž prý stál v čele portugalského gangu, který měl na svědomí krádeže v Lisabonu. Bývalý policista však svoji účast v gangu zčásti popírá.

V roce 2007 zmizela z portugalského střediska Praia da Luz tehdy tříletá britská dívka Madeleine McCannová. Pátrání po ní se ujala portugalská agentura pro ztracené děti. V jejím čele stál v tu dobu detektiv Paulo Pereira Cristovao (51). Ten nyní sám stojí před soudem společně s dalšími 17 obviněnými. Údajně měl být hlavou zlodějského gangu, který řádil v Portugalsku.

Podle informací televizní stanice TVI24 prokurátor obvinil bývalého policistu, že vedl zločinecký gang, který se dopouštěl násilných útoků v Lisabonu a poblíž města Cascais. Sám Cristovao měl být přímo zapojen do dvou loupeží v Lisabonu.

Bývalý šéf policejní agentury však zásadně popírá, že kdy stál v čele gangu. Zároveň však přiznává, že skutečně členem zločinecké skupiny byl. Hájí se ale tím, že v ní figuroval pouze jako „poštovní holub“. Uvedl, že se všem obětem útoků gangu omlouvá, ale zdůraznil, že nikdy nebyl jeho vůdcem.

Spolupráce na dokumentu Netflix

Cristovao se objevil také v dokumentu od společnosti Netfilx o zmizení Maddie McCannové. Jeho vysílání odstartovalo v pátek ve Velké Británii. Bývalý policejní šéf prohlásil, že zločinci Maddie unesli pomocí sítě tajných chodeb rozprostírajících se přímo pod resortem.

brano34 ( 20. května 2020 19:55 )

Nemyslel náhodou síť baptistických středověkých chodeb po kostelem nedaleko dovolenkového resortu?
Církev sehrála ve financování smrti a nezvěstnosti Madeleine významnou roli a odrazila se i u papeže. Přes 400 milionů liber není malá částka.
Bez pomocné ruky církevních sekt by Kate s Gerhardem McCann neměli šanci nešťastnou smrt Madeleine ustát.
Musí doufat, že se jim nic zlého nestane, až peníze nebudou.

Srna1 ( 15. března 2019 19:13 )

Když jsou ty chodby tajné tak jak to že se o nich ví ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání