Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kočkův vrah Ďuričko se přejmenoval na Dieru a teď rozváží balíčky v Praze

Autor: dce - 
20. září 2018
09:52

Benedikt Reinhold Diera. Tak se teď jmenuje vrah Václava Kočky mladšího známý jako Bohumír Ďuričko. Po podmínečném propuštění si změnil jméno, ale před světem se rozhodně neskrývá. Tak moc usiloval o práci, že požádal o změnu podmínek propuštění. A nyní rozváží balíčky po Praze 9.

Ďuričko opustil brány věznice už téměř před rokem. Od té doby to vypadalo, jakoby se po něm slehla zem, muž odsouzený za vraždu Václava Kočky mladšího v roce 2008 skutečně plní, co slíbil soudu před podmínečným propuštěním. Předtím si ale podle serveru Lidovky.cz změnil jméno na Benedikt Reinhold Diera.

Dlouhé měsíce se snažil sehnat si slušnou práci - tak si zařídil živnostenské oprávnění k řízení motorových vozidel. Jenže jednou z podmínek jeho propuštění byl i zákaz vycházení mezi desátou hodinou večerní a šestou ranní, a tak celkem pětkrát pohořel při přijímacím řízení na pozici šoféra.

„Chce vykonávat práci řidiče, popřípadě by tuto práci vykonával i pro jiného zaměstnavatele, avšak výše uváděné omezení je překážkou k tomu, aby mohl tuto práci vykonávat také na směny,“ stojí v rozhodnutí o Ďuričkově žádosti, kterou předložil soudu. Ten mu nakonec podmínku zákazu vycházek zrušil, aby práci mohl vykonávat.

„Žádosti odsouzeného je možné vyhovět, když řádně pracuje, plní si veškeré soudem uložené povinnosti a uložené omezení, zdržovat se v určitou noční dobu každý den v místě svého bydliště, jej omezuje a limituje ve výkonu jeho práce,“ stojí v rozhodnutí, pod nímž je podepsaná soudkyně Alena Zajícová. Než byla věc schválena, Ďuričko si sehnal práci u zásilkově služby, která rozváží balíčky po Praze 9.

Video  První rozhovor s Ďuričkem na svobodě: Co teď bude dělat a co měl v tašce?  - Karel Janeček
Video se připravuje ...

Monikay ( 20. září 2018 10:52 )

Normální jména už došla?

hasickajana ( 20. září 2018 10:45 )

skoro bych řekla, že tento článek je krajně za hranou... zřejmě blesk nezná zákony... zveřejnit plné jméno, oblast podnikání, fotku... docela bych se proti takové šikaně bránila... a upřímně - kdo lituje komedijantského kočičího krále, který bez vší pochyby fakt nebyl milius..?

mirkli ( 20. září 2018 10:14 )

Byl propuštěn, podle zákona. Sehnal si práci pracuje, o co jde autorovi článku, aby přišel o práci, aby byl vyhozen a nikdoho do práce nepřijal, a aby byl na sociálních dávkách? A co pak, kam to chce autor dohnat, k nějaké trestné činnost, jen aby autor měl o čem psát?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání