Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

»I vrah je člověk!« Advokát bestie, která hodila tělo exmilenky do Orlíku, je s propuštěním spokojen

Autor: lm - 
19. dubna 2018
18:12

Jedenáct let po vraždě bude nejspíš znovu volný. Soud ve středu podmínečně propustil z vězení Vladimíra Mikuše, který brutálně zavraždil exmilenku a její tělo hodil do Orlíku. Podle jeho advokáta je rozhodnutí spravedlivé a i vrah je podle něj člověk.

Mikuš dostal za vraždu milenky 14letý trest, ven by se mohl dostat už po odpykání jedenácti let. Jeho obhájce Jaroslav Ortman navrhl pro svého klienta propuštění v kombinaci s maximální, tedy sedmiletou podmínkou a dohledem probačního úředníka. „I vrah je člověk. Trest mu byl uložen a odsouzený prokázal nápravu, která zaručuje, že povede řádný život,“ vysvětlil svůj návrh. Soud jej nakonec přijal.

„Doba, kterou strávil ve výkonu trestu, byla dostatečná k tomu, aby prokázal své polepšení,“ zdůvodnila rozhodnutí předsedkyně senátu Obvodního soudu pro Prahu 6 Markéta Binderová. Obhájce je s verdiktem spokojen. „Myslím si, že zkušební doba sedm let je Damoklův meč, během které pan Mikuš nesmí udělat vůbec nic a je to nejlepší řešení. Máte nad tím člověkem sedm let totální kontrolu a jenom blázen by chtěl zpátky do toho pekla,“ řekl po soudním stání FTV Prima.

Státní zástupce Richard Petrásek se na místě proti verdiktu odvolal. Nesouhlasí ani sestra zavražděné Marcely S. (†37). „Pokud člověk takovýmhle způsobem dokáže ublížit jinému člověku, tak by prostě mezi normálními lidmi neměl co dělat,“ vysvětlila Veronika S.

Mikuš ve vězení vystudoval teologii a zastával funkci knihovníka. Po propuštění chce pracovat v sociálních službách. „Mám zajištěno bydlení, zaměstnání a hlavně mám oporu ve svém otci, sestře, příbuzných, mých dlouholetých přátelích a mé přítelkyni a její rodině. To jsou myslím faktory, které velice příznivě přispívají k mé možné resocializaci,“ uvedl u soudu. Dodal, že s činem, který spáchal, „se nemůže smířit do konce života“.

 

 

Monikay ( 23. dubna 2018 18:07 )

Vítězí inteligentní lhář a manipulátor s obratným právníkem. O morálce by mně přesvědčil, kdyby jel např. pomáhat do zahraničních misí jako doktor apod.

beda88 ( 20. dubna 2018 10:04 )

Bednu s jejím tělem vytáhl rybář, který tam do těch míst chodí chytat. je to na konci zatopené bývalé asfaltky, kam se dá dojet autem až do vody, čehož využívají majitelé motorových člunů k sundání z přívěsů do vody. Jinak advokát nemá zcela pravdu, když říká, že i vrah je člověk. Člověk je jen určení živočišného druhu. Vrah nemá mít žádná práva a nároky. Trest je směšný a odpovídá "kvalitě" české justice.

defakto ( 19. dubna 2018 21:48 )

Hamba prodejné české justici !!!

cocumysvole ( 19. dubna 2018 20:58 )

Právo vítězí výmluvností lépe placeného advokáta a dobře podmáznutého soudce.

majojo ( 19. dubna 2018 20:45 )

Právník nikdy nebylo úctyhodné povolání. Vždycky šlo o to, najít mezeru v zákoně, která umožní pachatele zločinu dostat na svobodu. A za to samozřejmě prachy. A ty v téhle společnosti platí víc než nějaké to morální hledisko. Za to děti do zahraničí studovat nepošleš.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání