Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pašerák jedoucí z Prahy ve voze s českou SPZ: V břiše měl 70 váčků s kokainem

Autor: ČTK - 
10. září 2018
22:26

Němečtí policisté zadrželi 43letého pašeráka s břichem plným kokainu. Při policejní kontrole minulý čtvrtek se ukázalo, že se vrací z Nizozemska, kam vyrazil patrně tentýž den z Prahy. Policistům bylo podezřelé, že se v daleké cizině zdržel jen krátce.

Následně se ukázalo, že v břiše v malých sáčcích pašuje půl kilogramu kokainu. Droga by měla na černém trhu hodnotu 35.000 eur (téměř 900.000 korun), informoval server nordbuzz.de. Třiačtyřicetiletému Nigerijci se podařilo v automobilu s českou poznávací značkou propašovat půl kilogramu drogy z Nizozemska do Německa.

Policejní tým ze západoněmeckého Bad Bentheimu ho ale krátce po přejetí nizozemsko-německé hranice pozdě v noci zadržel na dálničním sjezdu Schüttorf-Nord. Řidič nedokázal věrohodně vysvětlit, proč podnikl dalekou cestu do Nizozemska a po krátké době ji opět ukončil. Policisté si proto na jeho automobil posvítili.

Nenašli sice žádnou omamnou látku, ale test odhalil příslušné chemické usazeniny. S pozitivním výsledkem následně dopadl rozbor moči podezřelého. Nález různých léků na zažívání a dalších prostředků posílil podezření, že ve svém těle pašuje drogy. Radiologické vyšetření pak odhalilo, že má v břiše váčky s kokainem.

Nigerijec byl ještě v nemocnici zadržen a na místě bylo zahájeno vyšetřování. Muž postupně ze svého těla přirozenou cestou vyloučil dohromady 70 váčků s celkovými 500 gramy kokainu. Na návrh státního zastupitelství v Osnabrücku byl muž v pátek vzat do vazby.

pajato73 ( 11. září 2018 13:25 )

asi se cestou usmival, ze se mu povedlo projet hranici a ukazal bile zuby

sores ( 11. září 2018 09:15 )

Okamžitě mu dát trest smrti!! Je to zrůda co roznáší těm slabím co bez toho nemohou žít smrt! pryč s ním,do.by.t.kem

PPP150W ( 10. září 2018 23:55 )

Jelikož se jedná o člověka, který se svou činností podílí na zabíjení lidí, mrzí mně, že žádný z váčků nepraskl uvnitř jeho těla. Zažíl by krátký okamžik euforie a svět by nemusel živit vraha.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání