Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Oslava a závod s Lamborghini země-vzduch?! Co předcházelo pádu vrtulníku? Pilot (†32) a kamarád Kajínka pil sousedům krev

Autor: msj - 
7. září 2018
11:59

Zesnulý Bohumil D. (†31) pilotoval vrtulník smrti, který ve středu odpoledne spadl s dalšími třemi členy posádky na malou výrobní halu v Plzni. Měl rád risk i adrenalin. A právě to se mu patrně stalo osudným. 

Létal často a zřejmě i nebezpečně nízko. Obyvatelům Šťáhlav na Plzeňsku svými vzdušnými manévry hýbal žlučí, když několikrát denně přistával vedle rekonstruovaného bývalého mlýna, který mu patřil. "Víte, co je to za rachot, když vám ta kraksna přistává uprostřed vsi?“ rozčílila se podle MF DNES ještě po jeho smrti jedna z místních obyvatelek.

Zastupitelstvo Šťáhlav několikrát řešilo stížnosti obyvatel. „Létání mu nemůžeme nijak zakázat nebo omezit," řekl Blesku starosta Václav Štětina. Bohumil D. se rád předváděl i na zemi v autech, ať už to byly rychlé sporťáky nebo růžová limuzína, se kterou se v roce 2015 prohnal po Karlově mostě v Praze. Tehdy mu hrozila pokuta až 50 tisíc korun a celá záležitost skončila jako přestupek.

Příčinu havárie vrtulníku již vyšetřuje Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Do rukou se jim dostávají další a další svědectví obyvatel Plzně, kteří vrtulník před nehodou viděli. Údajně se v jistých místech pod ním mělo prohánět sportovní lamborghini. Několika svědkům to připadalo jako závod. 

Vrtulník krátce před pádem zachytil na video i náhodný svědek. Záběry na svém Twitteru zveřejnil Pavel Jursík, kamarád autora.

Nehodě měla navíc předcházet bujará firemní oslava. Podnikatele totiž návštívili investoři z Thajska. S těmi měl uzavírat důležitý obchod. Do stroje smrti nastoupila zahraniční návštěva společně s ním. Nabízí se otázka, jestli vrtulník opravdu po celou dobu ovládal Bohumil D. Byl to totiž zkušený pilot se spoustou nalétaných hodin. I jeho kamarádi a blízcí tvrdí, že naprosto dokonale věděl, jak se stroj chová. Také proto se všichni ptají: jak se to mohlo stát?

yarda ( 9. září 2018 12:50 )

... „Létání mu nemůžeme nijak zakázat nebo omezit," řekl Blesku starosta Václav Štětina... Pan starosta asi ne, ale od toho jsou ouřady co mu to zakázat mohou a musí. Vybavuje se mi, že je stanoveno, v jaké minimální výšce se smí lítat nad obydleným oblastmi. Asi nebyla vůle. Ti ouřadové co měli tehdy konat a nekonali jsou spoluzodpovědni za ty mrtvé. Jestlipak si to uvědomují?

yarda ( 9. září 2018 12:43 )

Podle toho co se o tom tehdy psalo si nejsem jistý, jestli tam tehdy vraždil (jen) pan Kajínek. Možná ta milost pro něj s tím nějak souvisí.

kenny99 ( 7. září 2018 14:27 )

Ve své namachrovanosti si asi myslel,že je nesmrtelný😠

kukuku ( 7. září 2018 13:43 )

Šťáhlavové i Chrudošové můžou uspořádat veselici.

aIIahakbar ( 7. září 2018 12:33 )

O jednoho namachrovanýho primitiva méně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání