Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Majitel domu chtěl zničit vosí hnízdo, podpálil si střechu nad hlavou!

Autor: lm - 
30. srpna 2018
13:38

Ke kurióznímu případu vyjížděli ve středu večer zlínští hasiči. Povoláni byli k hlášenému požáru střechy dvoupatrového rodinného domu. Tu si omylem podpálil sám majitel, když se snažil zničit vosí hnízdo.

Hasičům byl požár střechy rodinného domu v Želechovicích nad Dřevnicí hlášen krátce po šesté hodině. Na místo ihned vyrazili profesionálové ze Zlína i místní dobrovolní hasiči.

„Před příjezdem hasičů požár hasili provizorními prostředky místní obyvatelé spolu s majitelem, díky čemuž se požár dál nešířil. Hasiči ihned po příjezdu jedním vysokotlakým proudem požár dohasili. Poté za použití motorové pily rozřezali část dřevěné konstrukce střechy a dohašovali skrytá ohniska,“ uvedla mluvčí zlínských hasičů Lucie Javoříková.

Vyšetřovateli majitel přiznal, že požár vznikl, když vypaloval vosí hnízdo v izolačním prostoru střechy. „Příčinou požáru tedy byla nesprávná manipulace s otevřeným ohněm. Vzniklá škoda se vyšplhala na sto tisíc korun. Uchráněné hodnoty dosáhly výše jednoho a půl milionu korun,“ dodala mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání