Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ty kun*o, ty nevíš na koho blikáš?! Policistu z Plzně viní z rány pěstí, kravaty pro řidiče a nadávek

Video se připravuje ...
Autor: dce - 
3. července 2018
15:29

Notorická kauza drsného zákroku dvou policejních špiček na neposlušného řidiče míří k soudu. Obviněnému zástupci plzeňské zásahovky hrozí pět let. Obžaloba ho viní z nadávek ale i brutálního násilí - nechyběla rána pěstí a "kravata" pro poškozeného. Ve znění obžaloby najdeme i svědky, kteří hovoří v prospěch oběti.

Případ z loňského září je poměrně dobře známý široké veřejnosti. Řidič za neurvalou jízdu ve zúžení v Plzni problikl černý mercedes, aby mu naznačil, že se má jeho řidič zklidnit. Jenže to netušil, že za volantem sedí velitel plzeňské zásahové jednotky Josef Němec a na sedadle spolujezdce jeho zástupce Vladimír Slavotínek.

Právě druhý jmenovaný skončil v kauze dokonce obžalován - poté, co řidiče J. V. zastavili, ho měl podle obžaloby napadat slovně i fyzicky. Server Lidovky má k dispozici celé znění obžaloby a její obsah je více než šokující.

"Policejní" zákrok začal slovy: "Ku*va, ty ku*do, ty nevíš, na koho blikáš?!" z úst Vladimíra Slavotínka. Poté měl muže, který z vozu nevystoupil, fyzicky napadnout. "Fyzicky jej napadl tak, že jej nejméně jednou rukou udeřil do hlavy či ruky a snažil se mu vyrazit mobilní telefon, což se mu jedním úderem podařilo. Mobilní telefon spadl na podlahu vozidla," stojí podle Lidovek v obžalobě.

„Chytil jej kolem krku do tzv. kravaty, snažil se jej vytáhnout ven z vozidla, přitom mu vytrhnul mobilní telefon, který pohodil na přístrojovou desku vozidla."

Obžaloba vychází zejména z výpovědi poškozeného J. V., kterou podporuje i zejména zvukový záznam palubní kamery. V prospěch napadeného řidiče mluví i tři očití svědci, nikdo z nich úder sice přímo neviděl, spatřili ale J. V. polovinou těla viset z auta, kam se měl dostat přičiněním právě Slavotínka.

Státní zástupce policistu viní ze zneužití pravomoci, za což mu hrozí až pět let ve vězení.

Tajfun ( 4. července 2018 08:51 )

Vymaštěnci,co jného.

zkzkz ( 3. července 2018 20:41 )

bullshit ( 3. července 2018 18:53 )

Bohužel se tak nestane. Civilistu by potrestali jedna báseň a jistě by přišel o zbrojní průkaz ale těmto hovadům se nic nestane. Jsou hanbou Policie ČR. Kdyby chlápek neměl kameru, tak by mu nikdo ani nevěřil, že je to možné v relativně civilizované zemi.

krtek. ( 3. července 2018 17:32 )

regulérní loupežné přepadení , co řešej soudruzi z SNB ?

Taurus70 ( 3. července 2018 15:55 )

 Zajimave by bylo kdyby napadeny pan byl stejne natury jako pan policajt a legalne drzenou zbrani by ho proste pri sebeobrane zastelil.Prece kdyz me nekdo napadne se zbrani ruce mam pravo se branit nebo ne?😎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání