Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

RegioJet na Slovensku smetl auto na přejezdu: Řidič (†28) zemřel, vlak vykolejil

Autor: ČTK, lm - 
3. července 2018
09:41

Při srážce vlaku dopravce RegioJet z české skupiny Student Agency a osobního vozidla na nechráněném železničním přejezdu na regionální trati na jihu Slovenska zemřel v pondělí večer řidič auta. Souprava vykolejila, cestující se nezranili, informoval dopravce a policie. Nejde o první podobnou kolizi na trati, kde RegioJet zajišťuje státem dotovaný provoz vlaků.

Nehoda se stala na trati mezi Bratislavou a Komárnem u vesnice Zemianska Olča, když řidič osobního auta nedal přednost přijíždějícímu vlaku. Souprava po srážce vykolejila a vozidlo zdemolovala. Osmadvacetiletý řidič auta utrpěl těžká zranění, kterým na místě nehody podlehl.

Cestující i posádka vlaku vyvázli z nehody bez zranění. Dopravce kvůli nehodě nasadil na trase náhradní autobusovou dopravu.

Na zmíněné trati se v minulosti vlaky už několikrát srazily s vozidlem. RegioJet uvedl, že tři nehody byly natolik vážné, že pak bylo potřeba na několik měsíců odstavit poškozené soupravy z provozu, přičemž jedna z nich musela být vyřazena trvale.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání