Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Dvě smrtelné nehody na kolejích: Dva lidé nepřežili střet s vlakem

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: ČTK - 
18. dubna 2018
23:15

Dva lidské životy si vyžádala železniční neštěstí na Zlínsku a u Kolína. V prvním případě osobní vlak kolem půl osmé večer zachytil ženu, která zřejmě vstoupila do kolejí záměrně. V druhém nákladní vlak srazil člověka v místě, kam je zakázaný přístup.

K první nehodě došlo kolem 19:25 na trati mezi Zlínem a Lípou nad Dřevnicí. Osobní vlak z Vizovic zachytil ženu, která byla v kolejišti. Nehodu bohužel nepřežila. 

Totožnost mrtvé ženy zatím policie nezná, vyšetřuje okolnosti případu. „Prozatím to vypadá tak, že žena do kolejiště vstoupila úmyslně,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Podle webu Českých drah po nehodě převážel cestující mezi Otrokovicemi a Lípou autobus. Provoz na trati byl obnoven krátce po 22:00.

K druhé nehodě došlo krátce po 21:30 na trati mezi Kolínem a Velimí. Nákladní vlak tu srazil a usmrtil člověka v místě, kam je zakázaný přístup, uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle internetových stránek Českých drah srážka na trati zastavila provoz regionálních vlaků, dálkové spoje dopravce odkláněl přes Nymburk a Sadskou. Po zprovoznění jedné z kolejí se vlaky mohly v místě omezení zpozdit o deset až 15 minut.

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání