Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrt v hotelové vířivce na Špičáku: Muže se nepodařilo oživit

83letý muž nepřežil pobyt ve wellnessu. (Ilustrační foto)
83letý muž nepřežil pobyt ve wellnessu. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
16. června 2018
10:11

Wellness pobyt v hotelu Horizont na Špičáku skončil pro 83letého hosta tragicky. Muž byl ve vířivce, z níž následně vystoupil a upadl na dlážděnou podlahu. Přestože pomoc byla přivolána takřka okamžitě, seniorovi bohužel nebylo pomoci.

Událost se stala v pátek před osmou hodinou večerní. Mezi prvními profesionály byl na místě Ladislav Vybíral z Horské služby Šumava, který nešťastnou událost popsal v oficiální zprávě. Když dorazil do suterénu hotelu, několik lidí již muži poskytovalo první pomoc nepřímou masáží srdce. „Záchranná služba přijela vzápětí a pak jsme pánovi nasadili i automatický externí defibrilátor, který doporučil postupně pět výbojů. Mezitím dispečink linky 155 Plzeňského kraje vyslal k hotelu i vrtulník Letecké záchranné služby Armády ČR z Plzně-Líní,“ popsal pokus o záchranu Ladislav Vybíral.

Resuscitace pokračovala i po příletu vrtulníku, kdy si pacienta převzala lékařka. „Záchranáři mu nasadili i přístroj Lucas, který sám automaticky provádí nepřímou masáž srdce. Všechny pokusy se ale ukázaly nakonec jako marné. Lékařka byla kolem půl deváté nucena konstatovat smrt,“ doplnil náčelník horské služby Michal Janďura.

 

cocumysvole ( 16. června 2018 14:01 )

No v jeho věku by měl z vany lézt po čtyřech a né házet machra.

jasnovidec01 ( 16. června 2018 11:55 )

Jsi debil,co takhle infarkt ???v jeho věku? radši se nevyjadřuj když nejsi schopen respektovat lidský život

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání