Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Miminko přežilo 8 hodin pod zemí! Rodina ho pohřbila, protože vypadalo mrtvé

Video se připravuje ...
Autor: lm - 
7. června 2018
18:09

Šokující pohled se naskytl brazilským policistům, kteří byli povoláni k tragickému porodu v obci Canarana. Když chtěli vykopat údajně mrtvé miminko, které rodina už pohřbila, zjistili, že je dítě stále naživu! V mělkém hrobu přežilo neuvěřitelných osm hodin.

Policisté do obce Canarana zamířili po anonymním tipu, že se zde narodilo mrtvé dítě a rodina to neohlásila patřičným úřadům. Dítě se mělo narodit 15leté brazilské indiánce, na kterou přišli kontrakce, když byla sama v koupelně a dle jejích slov proběhl celý porod velmi rychle a nečekaně. Děťátko z ní údajně vypadlo a praštilo se do hlavy. Když miminko neplakalo, prababička Kutz Amin (57) usoudila, že je dítě mrtvé a pohřbila ho podle kmenových tradic.

Podle policie byla rodina skutečně přesvědčena, že je dítě mrtvé a je třeba ho pohřbít podle místních zvyklostí. S policisty ale prý spolupracovali a okamžitě jim ukázali, kde miminko zakopali. Když policisté začali kopat, najednou zaslechli tlumený vzlyk. K jejich obrovskému překvapení bylo děťátko ještě naživu, i když už bylo dlouhých osm hodin pod zemí.

"Když jsme přijeli, rozhodně jsme nečekali, že dítě vytáhneme ještě živé. Úplně nás šokovalo, že ta malá holčička přežila pod zemí dlouhých osm hodin. Je to naprostý zázrak," uvedl místní policejní šéf João Paulo Bezerra do Nascimento.

Dítě skončilo v nemocnici a podle lékařů je na tom den ode dne lépe. Mladistvá matka po neodborném porodu skončila se zdravotními komplikacemi rovněž v lékařské péči. Prababička byla zatčena a obviněna z pokusu o vraždu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání