Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Chůva ubodala děti (†2 a †6) prominentního páru. Nabádal mě ďábel, hájila se. Dostala doživotí

Autor: shp - 
15. května 2018
21:01

Měla se o ně starat a dávat na ně pozor. Namísto toho vzala do ruky velký kuchyňský nůž a syna (†2) a dceru (†6) prominentního amerického páru Krimových ubodala. Chůva Yoselyn Ortega (55) tvrdila, že ji k tomu nabádal samotný ďábel. Soud tomu ale neuvěřil a ženě vyměřil tvrdý trest.

Ortega ubodala malého Lea a Lulu v říjnu 2012 v manhattanském apartmánu jejich rodičů Mariny a Kevina Krimových. Jejich těla po činu naházela do vany, kterou rázem zaplnila dětská krev. Pak se sama pobodala. Mrtvolky dětí našla jejich zděšená matka.

Velice se omlouvám za to, co se stalo. Žádám o velké odpuštění,“ řekla Ortega u soudu roztřeseným hlasem. Mluvila ve španělštině a využila služeb překladatele. Ten řekl, že prosí boha i rodiče dětí za odpuštění. To ale matka s otcem odmítli.

Matka Marina se v soudní síni psychicky zhroutila, rozplakala se a pak začala na někdejší chůvu svých dětí křičet. „Jsi zlá a líbí se ti to,“ křičela matka. „Máš z toho potěšení. Dostaňte mě odsud. Prosím, dostaňte mě odsud. Dostaňte mě pryč,“ ječela hystericky.

Podle rodičů Ortega žárlila na matku dětí a jejího zámožného manžela. Sama si prý vyčítala, že nezvládla výchovu svého syna, kterého zanechala v Dominikánské republice, když mu byly pouhé čtyři roky.

Právník obviněné se snažil soud přesvědčit, že je nepříčetná a měla by skončit v ústavu pro choromyslné. Nepovedlo se mu to. Vražedkyně byla odsouzena na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění na svobodu.

oliiiii3 ( 1. května 2020 14:32 )

Každá matka má nárok na mateřskou, tak si mají děcka hlídat sami, a né věčně hledat chůvy, bud si porídím děti nebo budu chodit do práce, a ještě takovou nestvůru, to jí kouká z očí že je to bestie,

Lubomír Babáček ( 1. října 2019 22:32 )

Nechápu, jak může někdo svěřit své děti člověku s takovým vzhledem. Já bych jí nenechal hlídat ani laboratorní krysu.

teufel ( 15. května 2018 22:20 )

Kdyby si do Ameriky netahali takovýhle povl, tak by se to nikdy nestalo.

kurioko ( 15. května 2018 22:12 )

Vy byste něčemu tak zoufalému a šílenému na pohled svěřili svoje dítě?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání