Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Moskevská vraždící chůva je trojnásobná matka! Zradikalizovala se v Uzbekistánu, tvrdí rodina

Autor: lm - 
2. března 2016
07:16

Obzvláště krutým způsobem vzala život malému dítěti, přitom je sama matkou. Uzbecká muslimka Gjulčechra Bobokulova (39) brutálně zavraždila teprve čtyřletou holčičku, o kterou se měla starat. Doma na ni přitom čekaly její vlastní tři děti.

 

Gjulčechra Bobokulova pracovala jako chůva v ruské rodině. Tuto práci vykonávala dva roky a Meščerjakovi ji považovali za svou rodinu. V pondělí ale Gjulčechra spáchala hrůzný čin. Žena si počkala, až rodiče odejdou ven s 15letým synem, a pak obzvláště krutým způsobem zavraždila teprve čtyřletou Nastěnku, o kterou se měla starat.

Chůva se pak z nepochopitelných důvodů vydala s uťatou hlavou malé holčičky do města. "Nenávidím demokracii. Jsem teroristka. Chci vaši smrt," vykřikovala žena a držela v ruce dětskou hlavičku. "Koukněte, jsem kamikadze. Zemřu. Za vteřinu bude konec světa," křičela na záběrech, které natočili šokovaní svědci incidentu. Podle svědků vykřikovala i: "Alláhu akbar (Alláh je veliký)". Ženu posléze zadrželi policisté. Žádnou výbušninu na sobě naštěstí neměla.

Celý svět se teď ptá, proč dívenka musela umřít? Podle ruských médií byla Gjulčechra Bobokulova sama trojnásobnou matkou, takže si moc dobře uměla představit bolest, kterou tím rodičům páchá. Podle některých zdrojů byla v době vraždy pod vlivem drog, server Russia Today uvádí, že trpěla blíže nespecifikovanou vážnou nervovou labilitou. Po policejním zásahu byla internována na moskevské psychiatrické klinice.

Rodina zavražděné holčičky se domnívá, že Gjulčechra Bobokulova se zradikalizovala na lednové návštěvě rodného Uzbekistánu. Deníku Moskovskij Komsomolets to prozradil zdroj z okolí rodiny. Bobokulova v lednu odjela za rodinou, protože si musela vyřídit nový pas.

Podle přátel muslimka ale nikdy ve své práci nenosila hidžáb. "Doma nosila župan nebo teplákovku. Na veřejnosti pak chodila v běžném oděvu. Hodně rodinných přátel bylo překvapeno, když viděli ty fotky od metra. Většina ji v takovém oblečení nikdy neviděla. Sice doma měla hidžáb, ale nosila ho opravdu zřídka," uvedl jeden z nich. Ani po návratu z Uzbekistánu prý v jejím chování nezpozorovali nic zvláštního.

Bobokulova policistům řekla, že odporný čin spáchala kvůli nevěře manžela. Nevysvětlila ale, jak to spolu souvisí. Rodiče holčičky se po tragédii zhroutili a matka musela být dokonce hospitalizována.

Video  Hrůza v moskevském metru: Chůva v černém usekla hlavu 4leté holčičce  - youtube.com
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině