Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

HidžBarbie: Dívka obléká panenky do muslimských oblečků

Autor: shp - 
8. února 2016
20:19

Panenka Barbie tu už byla v mnoha podobách, od klasické blondýny s proporcemi modelky až po baculatou. Tyhle panenky jsou však záležitostí vlastní dovednosti a umu. Studentka z Nigérie je převléká do tradičních muslimských oděvů a fotí je na Instagram, kde se těší velké oblíbenosti.

Profil sympatické Haneefah Adam (24) sleduje více jak 19 tisíc lidí. Panenky obléká do různobarevných hidžábů a je vidět, že si s oblečky dává skutečně práci.

Chci, aby HidžBarbie inspirovala malé muslimské dívky. Je to celé o tom, mít panenku, která vypadá jako ony a reprezentuje jejich kulturní a náboženské pozadí,“ okomentovala své výtvory Haneefah.

Inspiruje je k tomu, aby byly více sebevědomé a ocenily sebe a svůj skromný životní styl a výchovu,“ dodala Haneefah. I když je sama dívka černoška, všechny její panenky jsou bělošky.

Ráda bych oblékla černošskou panenku,“ přiznává Haneefah. Jenže v Nigérii není lehké takové Barbie sehnat, byť jde o africkou zemi. Černošskou panenku si již ale objednala ze zahraničí.

pajato73 ( 2. března 2016 10:11 )

Ken s vybusnym pasem kolem bricha, "Kenka" jako Transgendr a Barbie po operaci penisu s jizvama na podpazi... bezte do haje kreteni, nechte Evropu Evropou a vymazte zbytek z mapy.....

djaba ( 9. února 2016 22:05 )

Také existuje kimono , eskymácký oděv i bederní sukénky rovníkových národů a nepřeberné množství krojů .Některé dámy u vody nenosí , což je velmi pěkné , nic .Všechny si ale zakládají na svém účesu , který dávají na odiv všem.

joudajoudovy ( 9. února 2016 08:28 )

a co na to mattel? vzhledem k mysleni korporace, cim vice se prodava, tim jsem bohatsi. neni problem upravit vyrobu a male holcicky podprahove prevychovat k obrazu svemu. lze ocekavat set: ken a jeho ctyri manzelky, vcetne jejich sestnacti deti? je mi smutno z narizovane solidarity, kdy eu se bude prizpusobovat mensine. historie se opakuje a nekonani, prehlizeni, zkreslovani, hlasani o demokracii i rovnosti, meni dejiny... stredovek podlehl najezdum krizaku i turku. fasismus i komunismus nebyl utat v pocatku. amici se pasovali za vladce sveta a rozvrati vse, kde vidi prachy. a muslimove? dokazuji, ze staci hrnouci se masa a krik, aby obranne slozky zklaply kranfleky a umoznili vpad najezdniku na cizi uzemi. dale jsem nikdy neslysel o muslimovi, ktery ve sve vlasti dela sbirky na evropske bezdomovce, socialne slabe i nemocne. oni s nami neciti? prece se rika: pomoz a bude ti pomozeno! no! jaro bude vesele. turci i rekove si budou klast nesplnitelne podminky. eu bude platit a stejne k omezeni uprchliku nedojde. proc se politici divi, ze lidi maji obavy i strach z budoucnosti? kdyby konali v ochrane evropy, radikalove zustanou v teple domova. proc se ubrani australie a v evrope to je problem? otazek moc, odpovedi minimalni.

asijo ( 9. února 2016 05:03 )

Za chvíli se takové hadry budou nosit běžně na plese,Borhy bude určitě jedna z prvních.

rumungro ( 9. února 2016 03:16 )

A malý košík s kamínky jako nezbytný doplněk.

Zobrazit celou diskusi