Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Lenka (†37) se bez vesty utopila před zraky svých dětí: Odborníci kroutí hlavou

Autor: lm - 
23. dubna 2018
14:30

Obrovská nezodpovědnost. Tak hovoří odborníci o tragédii, při níž zemřela maminka Lenka (†37) z Bratislavy. Ta se vydala spolu s manželem a třemi dětmi raftovat na dravou řeku Belá pod Tatrami. Nevzala si ale ani záchrannou vestu a při převrhnutí plavidla se utopila.

Měla to být rodinná pohoda u vody, výlet ale skončil tragédií. Pětičlenná rodina z Bratislavy chtěla o víkendu splavit na vlastním raftu divokou řeku Belá pod Tatrami, podle svědků jim ale chybělo základní vybavení. "Objeli jsme je při sjezdu, akorát přijížděli na břeh, asi kvůli padlému stromu. Děti měly vesty i přilby, ale otec ani matka ne. Šokovalo mě to," řekl jeden z vodáků slovenskému portálu Pluska.sk.

Po několikakilometrové plavbě se rodina dostala do potíží. Jejich raft se převrátil, patrně po nárazu do spadlého stromu, a všichni skončili v ledové řece, která má teplotu asi 6 stupňů. Otec stihl zachytit tříletého synka Ondreje a v unášejícím proudě ho silně držel, aby mu neuplaval. Júlinku (8) a Lucinku (7) pak vytáhli ven svědkové neštěstí. Až na podchlazení se jim nic vážnějšího nestalo.

Sedmatřicetiletá matka Lenka takové štěstí neměla. Silný proud ji odnesl asi 130 metrů od místa neštěstí. Tam ji záchranáři našli mrtvou pod spadnutým kmenem stromu. Bohužel už jí nebylo pomoci.

Je záhadou, proč se rodiče vydali na divokou řeku bez vest a ještě k tomu s malými dětmi. "Splavování dětí na raftech se raději vyhýbáme. Rozhodně bychom nevozili tří- nebo čtyřleté děti. Základní výbava - neoprén, bunda, boty, vesta a přilba je na Belé alfou a omegou. Bez toho bychom člověka na raft nepustili," říká Miro Bedeč z firmy Mutton, která rafty na Belé provozuje.

 

villon ( 24. dubna 2018 09:40 )

Rodit začala kolem třiceti, potom rychle 3 děti, možná měla pocit, že musí v životě stihnout spoustu věcí, nejlíp úplně všecko.

Stanley1000 ( 24. dubna 2018 02:32 )

 Taktedyjo Pominu-li skutečnost, že diskuse zde je o něčem jiném, chci jen jednomu xenofobnímu nevzdělanci připomenout, že muslimové mají přísný zákaz pít alkohol. Takže to asi byli jiní cizinci. Co takhle mnohými opěvovaní Rusové?

mazliva.samicka ( 23. dubna 2018 18:40 )

Děti mají zážitek na celý život... Nějak se tyhle akční kr.avky přemnožily...kdyby alespoň do toho netahaly děti...Ale vzít děti do zoo, na hřiště..do lesa...To by na FB..nikdo neocenil...

bre-burda ( 23. dubna 2018 15:33 )

Nějaká rozmazlená fiflena, která procházela životem asi vždy snadno. Došla k přesvědčení, že neštěstí se stávají jen těm druhým. Řekl bych "dobře jí tak", ale ty chudinky děti přišly o mámu ...

Huhla ( 23. dubna 2018 15:22 )

 Proč Blesk do nadpisu nenapsal krásná Lenka. Píše to přeci pokaždé. Bez toho to není ono.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání