Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další zloděj měl smůlu: Podnikatel se chlubil fotkami psa s vydrou v zubech, vyšetřuje ho policie

Tachovského podnikatele kvůli těmto snímkům vyšetřuje policie.
Tachovského podnikatele kvůli těmto snímkům vyšetřuje policie.  (Autor: Facebook)
8. dubna 2018
07:00

O pořádné pozdvižení na sociálních sítích se postaral tachovský podnikatel, který na Facebooku zveřejnil snímky svého psa. Zvíře na nich mělo v zubech chráněnou vydru a policie nyní zjišťuje, jestli podnikatel psa na vydry nepoštval.

Snímky vznikly u jednoho z tachovských rybníků, který podnikateli patří. První sérii fotek opatřenou komentářem „nikdo nám nebude krást ryby“ sdílel 21. února, druhou s popiskem „další zloděj měl smůlu“ o dva týdny později. Na všech snímcích je jeho pes s mrtvou vydrou v tlamě, která je u nás chráněná.

Případem se proto už zabývá i policie. „Přijali jsme oznámení od České inspekce životního prostředí o možném porušení právních předpisů ze strany 54letého muže, jehož pes měl ulovit zvláště chráněného živočicha – vydru říční. Kriminalisté nyní zjišťují okolnosti případu,“ potvrdila Právu tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Podnikatel z vyšetřování ale patrně strach nemá a tvrdí, že je vše jinak. „Ať si vyšetřují, co chtějí. Já říkám, že pes vydru nezakousl. Byla mrtvá a on ji akorát našel a vzal do tlamy. Každý normální člověk ví, že žádný pes není tak dobrej, že by živou vydru chytil. To by musel být atomový pes. Proto mě to nechává klidným,“ sdělil deníku. Snímky na Facebook prý umístil schválně, později je ale zase stáhl.

Populace vyder říčních v Česku dramaticky poklesla, a proto je chráněna jako silně ohrožený druh. Jejím největším nepřítelem je člověk a trnem v oku je zejména rybářům. Těm stát kvůli vydrám poskytuje náhradu škod na rybách.

 

homoerectus ( 8. dubna 2018 19:37 )

oliiiii3 ( 8. dubna 2018 13:01 )

Pravda, ale zase by nikdo nemohl pracovat, nikdo by totiž nemel prsty.

sores ( 8. dubna 2018 12:44 )

Pokud se lidem nebudou sekat ruce nebo je dávat do basy nic se nezmění!! V Indii když někdo něco ukradne tak začínají prsty,to je dobře, ono na člověka nic jiného neplatí jenom bič.V Emirátech zloději useknou ruku v přímém přenosu v televizi aby lidé viděli co je čeká. Peněženka ležela na ulici a aram jí překročil, bál se jí i zvednout aby nebyl označen jako zloděj. Tohle na češi!!!!

hafblaf ( 8. dubna 2018 12:16 )

Pán Velkopodnikatel, bohužel v hlavě ho-v-no.

naidka ( 8. dubna 2018 09:02 )

Tako to tedy je, ale jak k tomu přijdou ty vydry? Člověk je vyhnal z řek, měl by je vyhánět i z rybníků? Radši je alibisticky uznal jako chráněná zvířata - vlk se nažral, koza zůstala celá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání