Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Po nehodě Češky Gábiny zemřel na Slovensku otec od rodiny: V jejím autě se navíc našly drogy

Autor: dce - 
5. dubna 2018
05:01

Tragická nehoda se stala v únoru v okrese Trenčín. Noční vyjížďka za hranice se stala osudná Ľubošovi (†27), jenž jel v autě, které řídila Češka Gábina P. Ta ovšem vjela do protisměru, kde se srazila s jiným autem. Podle všeho nikdo v autě neměl zapnuté bezpečnostní pásy. Policie pak navíc našla ve vozidle drogy!

Skutečně podivný případ vyšetřuje slovenská policie od 7. února. Mladá trojice si večer vyjela na Moravu, jenže mezi Moravským Lieskovým a Novým Mestom nad Váhom se čelně srazili s protějším vozidlem. Auto řídila Gábina (24) z Uherského Hradiště, vedle ní seděl její kamarád Ľuboš z Vinohradov nad Váhom. Ve voze seděl ještě druhý spolujezdec.

Všichni tři utrpěli těžká poranění a zůstali zaklínění ve voze. Podle televize JOJ neměl ani jeden z nich zapnutý bezpečnostní pás. Záchranářům se podařilo Gábinu i druhého spolujezdce oživit, Ľuboš bohužel zraněním podlehl. V druhém voze seděl teprve osmnáctiletý řidič a jeho šestnáctiletá přítelkyně. Mladík skončil bez zranění, dívce lékaři ošetřili zlomenou ruku - oba bezpečnostní pásy měli.

Nad Ľubošem, otcem ročního synka Kevina, truchlí zejména jeho partnerka Lucia (24). "Je to hrozné, nechtěli jsme věřit, že je mrtvý. Zhroutil se mi celý život. Tolik věcí jsme plánovali," řekla serveru Čas.sk.

"Nevím, proč jel v ten večer pryč. Slečna, která řídila, mi mého přítele stále lákala. Volala mu, nedala mu klid. Chtěla nám zničit rodinu a nakonec to takhle dopadlo," dodala.

Proč řidička vyjela do protisměru a co se ve voze dělo, je předmětem šetření. Policisté ovšem u Ľuboše našli pytlíčky s podezřelým obsahem. "U zesnulého byl nalezen podezřelý krystalický materiál a také zelená sušina. Tento materiál byl ve smyslu zákona zajištěn a bude zaslán na odborná zkoumání," uvedla policejní mluvčí Elena Antalová. Příčina tragické nehody je ve stádiu vyšetřování.

Znáte Gábinu P. z Uherského Hradiště? Máte k nehodě bližší informace? Ozvěte se nám na tip@online.cz.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání