Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Uprchlík Viktor Kožený, který podvedl čtvrt milionu Čechů: První foto po letech!

Autor: ljš, Tomáš Belica - 
13. února 2018
05:00

Z karibského ráje nesmí na krok, v žádném doupěti se tam ale »Pirát z Prahy« Viktor Kožený (54) neskrývá. Naopak, užívá si života! Blesk získal fotografii, která někdejšího šéfa Harvardských fondů zachycuje na veselce v hlavním městě Baham Nassau.

Kožený se médiím už roky vyhýbá. Fotka, kterou Blesku zaslal čtenář, je tak první po dlouhých sedmi letech. Od té doby se bývalý finančník příliš nezměnil, možná jen přibral nějaké to kilo a ubylo mu pár vlasů.

Za sebou má už tři rozvody a do dalšího vztahu se zřejmě příliš nežene. Na snímku se k němu totiž žádná vnadná kráska netiskne. Na svatbu svých známých ale nepřišel zcela sám, doprovodily ho dvě z jeho pěti dcer.

Harvardské fondy

Kožený byl v Česku v nepřítomnosti pravomocně odsouzen spolu se svým někdejším společníkem Borisem Vostrým na 10 let a k náhradě škody 12 miliard (dnes je to více, úroky stále rostou, pozn. red.) za tunelování.

V kuponové privatizaci zkraje 90. let lidem nasliboval, že jejich vložené peníze zdesetinásobí. Někteří se zisku skutečně dočkali, jenže s penězi asi čtvrt milionu drobných investorů Kožený utekl. S pomocí fondů ještě stihl prodat i sedmnáct lodí zprivatizované Československé námořní plavby. Nástupnický Harvardský průmyslový holding skončil v likvidaci.

Uprchlík Viktor Kožený, který podvedl čtvrt milionu Čechů: První foto po letech! Uprchlík Viktor Kožený, který podvedl čtvrt milionu Čechů: První foto po letech! | Archiv Blesku

bullshit ( 24. října 2018 13:16 )

Zajímavý pohled, nelze mu upřít pravdivý základ. Bohužel dnes ti samí zloději respektive jejich děti co byly v KSČ nebo STB to již mají legálně a nic s tím nejde dělat leda že by se vyskytla nějaká nová opravdová revoluce...

gabreta ( 13. února 2018 19:40 )

Klaus byl proti Chchlovi ještě větší břídil. Ten jich ohulil patnáct milionů i se Sováky!

gabreta ( 13. února 2018 19:38 )

Proč soudruh redaktor k Harvardským fondům, taky nepřihodil fondy podvodníků, třeba Kocábovo Trend a nebo Tykačovo Motoinvest? Kolem těch se musí našlapovat potichu že novinářští hrdinové!!

dietr ( 13. února 2018 17:24 )

To je teda břídil, Klaus podvedl deset milionu čechů a ještě se tím chlubí.

oliiiii3 ( 13. února 2018 17:03 )

Toho nikdo ani lovit nebude, ten má peníze, co mu tam schází, nic.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání