Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ubodané rodiče našel na Písecku jejich syn: Podezřelé chytili za hranicemi!

Autor: ČTK ljš, hra - 
22. ledna 2018
15:18

Policie zadržela dvě osoby podezřelé z vraždy manželů na Písecku. Podezřelí jsou zajištění v zahraničí a policie jedná o jejich vydání. Více informací policie k případu zatím nezveřejní. Mrtvé manžele nalezl na začátku ledna v jejich mobilním domě u obce Dobešice na Písecku syn zavražděných.

K brutální vraždě podnikatele (+60) a jeho ženy (+54) došlo zřejmě první lednový víkend. Těla rodičů našel syn v mobilheimu u rybníčku v osadě na Písecku. „Byt měli v Záhoří, odkud paní pocházela, ale tady trávili většinu času. Peníze měli, jestli kvůli tomu museli umřít, to netuším. Myslím ale, že vraha určitě chytnou,“ řekl jeden ze sousedů.

Policisté možné pachatele odhalili po necelých dvou týdnech. Jsou zajištěni v zahraničí v cele. Policisté nechtějí zatím zveřejnit ani jejich pohlaví, ani to, v jaké zemi osoby zajistili, ani zda se jedná o Čechy nebo cizince. „Ve věci probíhá takzvaně extradiční řízení,“ uvedla mluvčí policie Lenka Krausová. Na jeho základě se rozhodne, zda podezřelé osoby získá česká policie, která by je potom vyslechla. Podle informací TV Nova byli podezřelí zadrženi v Německu.

Devětapadesátiletý muž a jeho o pět let mladší manželka měli trvalé bydliště na jiné adrese, než na které byli zavražděni. V mobilním domě u Dobešic však trávili většinu svého času. Policisté zatím neznají motiv činu. Manžele patrně zavraždili v neděli 7. ledna a jejich syn je nalezl o den později.

VIDEO Nevlastní máma údajného vraha Václava: Já ho litovat nebudu 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání