Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sekerou zaútočil na jihočeského starostu: Agresorovi hrozí 12 let ve vězení

Sekerou zaútočil na jihočeského starostu: Agresorovi hrozí 12 let ve vězení(ilustrační foto)
Sekerou zaútočil na jihočeského starostu: Agresorovi hrozí 12 let ve vězení(ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: čad, dce - 
22. prosince 2017
13:34

Sekerou a nožem přímo na radnici v Jistebnici na Táborsku napadl ve čtvrtek ráno útočník (66) starostu Vladimíra Maška (68). Pachatele, místního občana, policisté vzápětí zadrželi a už v pátek ho obvinili z násilí na úřední osobě, za což mu hrozí až 12 let.

Motiv policie nesdělila, místní ale mají jasno. „Teď mu doma vypnuli elektriku, smrdí korunou, na chlast ale má,“ popisovala ve čtvrtek útočníka jedna z místních obyvatelek. Podle ní se jedná o muže pocházejícího ze Slovenska, který v minulosti pracoval v Jistebnici v zemědělství. „Na starostu zaútočil sekerou, ten tu ránu vykryl, a tak ho bodl nožem. Starosta se ale také nedal, kousl ho do ucha,“ popisovala šarvátku žena.

Záchranáři Vladimíra Maška převezli do táborské nemocnice. „Je mimo ohrožení života,“ uvedl mluvčí policie Matzner. „Pan starosta byl převezen na chirurgické oddělení s bodnou ranou do levé dolní končetiny. Rána nekrvácela, jedná se o lehké zranění,“ prozradil Blesku zdroj přímo z táborské nemocnice.

Starosta v nemocnici zůstává i nadále, policie na agresora podle serveru Novinky.cz podala návrh na vzetí do vazby. Za útok mu hrozí trest až 12 let ve vězení. Podle všeho ale muž doposud neměl konflikty se zákonem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání