Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladý řidič vyletěl do protisměru: Sebe zabil, ženu s dětmi zranil

Autor: ČTK - 
25. listopadu 2017
09:27

Tragická nehoda se stala v pátek večer u obce Lnáře na Strakonicku. 32letý řidič zřejmě nezvládl zatáčku a v protisměru se střel s autem, v němž cestovala žena se dvěma malými dětmi. 

U obce Tchořovice směrem na Lnáře se kolem 18:30 střetla Škoda Octavia a Volkswagen Golf. "Zatím to vypadá tak, že řidička octavie jela směrem na Tchořovice, ten ve volkswagenu směrem na Lnáře a pravděpodobně ho vlivem nepřiměřené rychlosti vynesla zatáčka - je tady poměrně nepřehledný horizont. Vjel do protisměru a došlo ke střetu," řekla jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová. V octavii jely kromě řidičky dvě děti, všechny tři záchranáři převezli k dalšímu ošetření do nemocnice. Řidič volkswagenu zemřel.

Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému včetně letecké záchranné služby. Z hasičů jsou na místě profesionálové z Blatné, Nepomuku a dobrovolní hasiči ze Lnářů. "Hasiči vyprostili jednoho člověka, následně ho resuscitovali. Asistovali při ošetření a transportu dalších zraněných," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

 

lynx ( 25. listopadu 2017 10:14 )

Můj ty smutku! Mladý řidič, "překvapivě" ve Volkswagenu Golf! Ještě že ten zmetek nevzal s sebou ty dvě holky. Volkswagen by měl konečně vydat prohlášení, že Golf není žádné WRC a že se v zatáčkách chová jako klasická kachna (např. CV2). A mladí řidiči by si měli konečně uvědomit, že lidové vozítko jim žádnou zvláštní image nepřinese, že je určeno zejména pro seniory na nákupy a nedělní vyjížďky do přírody.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání