Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vyšetřování smrti Simonky (†3) je u konce: Jak ji otčím zabil?

Autor: lm - 
24. listopadu 2017
16:39

Vyšetřování tragické smrti malé Simonky (†3) se už chýlí ke konci. Policie obvinila z usmrcení jejího nevlastního otce Romana K. (50), který měl násilnické sklony. Vyšetřovatelé rovněž zveřejnili, jak malou holčičku připravil o život.

Smrt tříleté Simonky zaměstnávala policii od loňského září. Děvčátko bydlelo s mámou, bratrem a otčímem ve slovenské obci Bzovská Lehôtka. Matka ji večer uložila a když ráno vstala, našla dceru bez známek života. Přivolaný lékař našel na jejím tělíčku známky fyzického násilí a podezření hned padlo na jejího nevlastního otec Romana K. (50).

Muž se totiž pouhé dva měsíce předtím vrátil z basy, kde seděl za týrání manželky Moniky a syna Maťka. "Bylo to těžké, nás týral, jsem tušila, že něco vyvede," popsala TV JOJ Monika. Roman ale dlouho popíral, že by nevlastní dcerce ublížil. Poté skončil ve vazbě, protože vyhrožoval sousedům a napadl osmiletého chlapce.

Vyšetřovatelé muže posléze obvinili z usmrcení. Simonku (†3) zabil nejspíš omylem. "Z nedbalosti způsobil smrt dcery, kterou celou přikryl neprodyšnou přikrývkou, čímž jí znemožnil dýchat. Příčinou smrti bylo udušení se při vydýchání vzduchu v prostoru," řekla mluvčí banskobystrické policie Mária Faltániová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání