Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otčím mrtvé Simonky (†3) za mřížemi: S pěnou u pusy vyhrožoval sousedům smrtí!

Otec mrtvé Simonky (†3) skončil ve vězení.
Otec mrtvé Simonky (†3) skončil ve vězení.  (Autor: Reprofoto TV Markíza)
Autor: haj - 
23. září 2016
22:05

Nebohou holčičku Simonku (†3) objevili v neděli mrtvou ležet v posteli. Nemocná ale nebyla, a tak podivný případ začala šetřit policie jako zabití. Jedním z podezřelých se rázem stal i dívčin nevlastní otec Roman, který byl v minulosti trestán za domácí násilí. Nyní je navíc zpátky za mřížemi, jelikož prý vyhrožoval sousedům. Zabil Simonku právě on?

Zatímco si spis Simonky vyžádal generální prokurátor a dá se tak předpokládat, že se celý případ zamotává, sousedé rodiny ze Bzovské Lehôtky na Slovensku mají o pachateli jasno. Podle nich má vše na svědomí otčím dítěte. Přesvědčilo je o tom i jeho podivné chování v poslední době.

Dva dny po smrti nevlastní dcerky se malátným krokem procházel po vsi, na první pohled dezorientovaný a s bílou pěnou u pusy. Okolí příliš nevnímal a na otázky novinářů neodpovídal, ale podle svědectví místních vnikl do dvorů dvou sousedů s tím, že je zabije. Ve čtvrtek si ho tak odvezla policie a obvinila ho z porušování domovní svobody a nebezpečného vyhrožování. Ohledně smrti Simonky tak bude nyní vyšetřován ve vazbě.

V jeho neprospěch hovoří i to, že se teprve před pár týdny vrátil domů z vězení, kde si odseděl téměř pět let za týrání blízkých. I proto rodinu pravidelně kontrolovala sociálka. Poslední návštěva sociálních pracovnic se přitom odehrála jen pouhé dva dny před tragédií. „Když se vrátil, tak jsme se matky té malé víckrát ptali, zda je všechno v pořádku. Ona říkala, že ano a že je vše v pořádku. Ona je taková, bojí se a nic nepoví,“ řekl pro Tvnoviny.sk starosta Bzovské Lehôtky Martin Kubík. Teď je matka děvčátka v krizovém centru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání