Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zvrat v případu záhadné smrti malé Simonky (†3): Obvinili násilnického otčíma!

Autor: lm - 
29. března 2017
20:00

Půl roku po záhadném úmrtí malé Simonky (†3) nastal zvrat! Vyšetřovatelka obvinila z její smrti nevlastního otce Romana K. (47). Ten si krátce před tragédií odpykával trest za týrání manželky a syna.

Malá Simonka (†3) náhle zemřela loni v září. Děvčátko bydlelo s mámou, bratrem a otčímem ve slovenské obci Bzovská Lehôtka. Přivolaný lékař našel na jejím tělíčku známky fyzického násilí a lidé v obci ihned pojali podezření, že za smrt holčičky může násilnický nevlastní otec Roman K. (47).

Muž se totiž pouhé dva měsíce předtím vrátil z basy, kde seděl za týrání manželky Moniky (40) a syna Maťka. Vyšetřovatelka ho nyní obvinila i ze smrti Simonky (†3). Ten se ale nařčení brání. „Obviněný Roman K. podal stížnost proti usnesení vyšetřovatelky, kterým proti němu bylo vzneseno obvinění ze spáchání přečinu usmrcení. Dohlížející prokurátorka přezkoumá napadené usnesení spolu s vyšetřovacím spisem a následně rozhodne o stížnosti obviněného,“ sdělil Novému Času mluvčí Krajské prokuratury v Banské Bystrici Ivan Vozár. Roman mezitím znovu skončil v base, tentokrát za výtržnictví, kterého se dopustil po smrti holčičky.

Monika (40) má momentálně v plánu se s tyranem rozvést. „Dělal nám zle, když byl opilý. On i malé ublížil,“ přiznala Novému Času smutně Monika. Dcerka jí prý velmi chybí a dodnes nemůže na osudný den zapomenout. „Dala jsem ji večer spinkat, přikryla jsem ji. Já jsem si vzala tabletku, protože mě bolela hlava, a šla jsem si i já lehnout. Vzbudila jsem se ráno a malá byla celá zakrytá dekou, byla ticho a nic neříkala. Tehdy Roman řekl, že Simonka už nedýchá,“ popsala nešťastná žena.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání