Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Těhotná Barborka (†25) náhle zemřela: Opuchlo jí tělo a ráno byla mrtvá

Autor: lm - 
5. dubna 2017
19:12

Mladá Barborka (†25) se těšila na děťátko, které čekala. Do porodu jí zbývalo jen několik málo týdnů, když se jí udělalo velmi špatně. Opuchlo jí tělo a začala mít problémy se zrakem a řečí. Ani převoz do nemocnice nepomohl, Barborka (†25) náhle v sedmém měsíci těhotenství skonala.

Barborka ze slovenské obce Terany se léčila na vysoký tlak. Skončila kvůli tomu i v nemocnici, ale po pár vyšetřeních ji poslali domů. Její stav se ale začal zhoršovat. Podle maminky jí opuchlo celé tělo, přestávala vidět a nebyla schopná komunikovat. Partner ji proto znovu odvezl do nemocnice v Levicích. Ani lékaři už ale mladé dívce nepomohli.

Těhotná žena v nemocnici nad ránem náhle skonala. Podle lékařů Barboře praskla aorta a už se nedalo nic dělat. Ředitel nemocnice Rudolf Hlavács uvedl, že pacientka měla podle pitevního protokolu vrozené oslabení cévní stěny, což bylo příčinou jejího úmrtí. Příbuzní ale požádali Úřad pro dohled nad zdravotní péčí, aby případ důkladně prošetřil.

Barborka měla rodit koncem května. Se svým přítelem Andrejem čekali chlapečka, který měl dostat jméno Jakub. Pár už si zařizoval nový byt, kde chtěli syna vychovávat.

Video: Jitka (40) přišla kvůli chybě brněnských lékařů o hlas

Video  Žena přišla kvůli chybě lékařů o hlas  - Pavel Ryšlink
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání