Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Honza, Daniel a Lucka (†17) zahynuli při nehodě džípu: Řídil opilý spolužák. Celá škola truchlí

Autor: lm - 
3. dubna 2017
10:45

Osmnáctiletý Slavomír si pod vlivem alkoholu sedl za volant a zabil svého bratrance (†18) a dva spolužáky (oba †17). Gymnázium, které mladí maturanti navštěvovali, se zahalilo do smutku a na studenty se vzpomíná se slzami v očích.

Páteční oslava narozenin kamaráda se pro partu mladých gymnazistů změnila v tragédii a zoufalý boj o život. Osm kamarádů se cestou domů natěsnalo do džípu Suzuki Vitara s otevřenou střechou, za jehož volant usedl opilý Slavomír (18). S vozidlem, které podle informací slovenského deníku Nový Čas ani nebylo v evidenci, pak mladý řidič narazil do stromu a převrátil se.

Slavomírův bratranec Ján Drobňák (†18) a kamarád Daniel Nehila (†17) byli na místě mrtví, Lucie Machevková (†17) prohrála boj o život v nemocnici. Zbylých pět pasažérů je v nemocnici s různými typy poranění. Chlapec a dvě děvčata skončili v prešovské nemocnici se středně těžkými zraněními a jsou mimo ohrožení života. Další tři byli převezeni do Staré Ľubovni, dva mají těžké zranění hlavy a jeden byl zraněn lehce. Všichni jsou stabilizovaní, na osudnou noc ale patrně nikdy nezapomenou.

Gymnázium Lipany se už v neděli zahalilo do smutku. Ve vstupní hale vznikl vzpomínkový oltář, kde studenti truchlí za mrtvé spolužáky. Janko (†18) byl výborným studentem a věnoval se bodybuildingu. Lucie a Daniel chodili do stejné třídy, oba byli velmi oblíbení. Daniel byl folklorista a hrál volejbal, Lucka ráda pomáhala s organizací různých školních akcí.

 

inkvizitor ( 4. dubna 2017 05:11 )

sukine vrať se, ale do hrobu, chudáku vypatlanej

inkvizitor ( 3. dubna 2017 14:28 )

Honza 54 má pravdu koho tu zajímají ožralí čoboláci? nikoho! a dobře jim tak, když nemají rozum, raději ať prdí do hlíny, škoda, že to přežil ten fracek, co řídil

naidka ( 3. dubna 2017 14:09 )

Ty jsi podle nicku ze Znojma, ne, tak Moravákům nedělej ostudu, Petře ZN.

kristinn ( 3. dubna 2017 14:02 )

petrzn:, ty nebudeš normálny človek, ale nejaké ožraté, alebo nadrogované indivíduum! Normálny človek sa vyjadruje slušne!

naidka ( 3. dubna 2017 14:02 )

Píše o tom, aby to truchlení bylo víc světové, chybí tam nápisy v angličtině - jinak tam všechno je svíčky i plyšáci - vše podle vzoru USA.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání