Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Míšu (1,5) týrá máma Veronika s přítelem, říká sousedka Simona. Soud je poslal do vězení

Autor: shp - 
26. září 2017
13:51

Malý Míša (1,5) je konečně v bezpečí. Policie vzala po rozhodnutí slovenského soudu do vazby jeho matku Veroniku i jejího přítele. Ti podle sousedů často bijí malého chlapečka. Míša už skončil dokonce v nemocnici s podlitinami a následně byl dočasně svěřen do péče své babičce. 

To, že pár malého Míšu týrá, je v ulici v Dolním Kubíně veřejným tajemstvím. Nikdo ale nezakročil. Až dosud! Rodiče nahlásila na policii sousedka s dobrým srdcem. Trvá to od doby, co se malý narodil. Nemohla jsem se dívat, jak malý trpí, bylo to soustavné, nemohla jsem se na to dívat, dala jsem trestní oznámení na oba dva, že týrají dítě, řekla sousedka Simona (18) TV JOJ.

Podle babičky Míši chlapce týral hlavně přítel Veroniky. „Viděla jsem, jak mu holil hlavičku holicím strojkem. Teď mu na hlavě zůstaly jizvy, dodala Simona pro portál Pluska.sk. Policie okamžitě začala jednat. V pondělí se proto pár postavil před soudkyni, která rozhodoval, zda bude stíhán na svobodě, nebo půjde do vazby. Nakonec v ní skončila Veronika i její přítel, který není otcem dítěte.

„Prokurátor Okresní prokuratury Dolní Kubín podal návrh na vzetí do vazby Jána a Veroniky ze zločinu týrání blízké a svěřené osoby. Soudkyně pro přípravné konání Okresního soudu Dolní Kubín návrhu prokurátora vyhověla a rozhodla o vzetí do vazby obou dvou obviněných. Důvodem je obava, že obvinění budou pokračovat v trestné činnosti, řekl webu mluvčí žilinské prokuratury Milan Cisárik.

Ján si při odchodu od soudu zakrýval tvář. Veronika odešla v poutech s úsměvem na tváři. Na otázky neodpovídala. Před soudem ale vyjádřila lítost. Je mi líto, co se stalo,“ prohlásila. Podle Simony ale chtěla svého syna zabít. „Dala mu polštář na hlavičku a snažila se ho udusit. O tom ví celá ulice, ale nikdo s tím nic nedělá,“ dodala Simona pro web. „Raději bych chtěla, aby se dcera léčila na psychiatrii, než aby skončila ve vězení. Ale když tak rozhodnou, neudělám s tím nic,“ uzavřela babička pro televizi.

verka1 ( 26. září 2017 14:32 )

Na psychiatrií by jak léčili vaši dceru? Nemá ráda vlastního syna, týrala ho...bezcitná ženská a žádný psychiatr toto nevyléčí. Tady pomůže nemít žádné děti!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání