Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Na Liberecku zemřela chodkyně: Mimo přechod ji srazila dvě auta

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - Jiří Čada)
21. listopadu 2017
22:10

Po srážce osobním autem zemřela dnes večer ve Vratislavicích nad Nisou na Liberecku chodkyně. Vůz srazil ženu mimo přechod pro chodce, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Záchranáři se ženu na místě snažili hodinu oživit, ale marně. Lékařka nakonec konstatovala smrt.

Nehoda byla na tísňovou linku 112 nahlášena po 18:10. "Ke střetu došlo na křižovatce ulic Tanvaldské a U Tělocvičny," řekla Suchánková. Podle předběžných informací z místa podle ní ženu srazil nejprve osobní vůz jedoucí od Jablonce na Liberec a pak i auto v opačném směru. "Okolnosti nehody šetří na místě kriminalisté, přivolán byl i soudní znalec z oboru dopravy," dodala policejní mluvčí.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michaela Georgieva nedokázali už záchranáři ženě pomoci. Nebyla to dnes první podobná nehoda. "Ráno jsme vyjížděli na Dobiášovu ulici, kde auto srazilo školačku. Naštěstí vyvázla jen s lehčím zraněním, převezli jsme ji na libereckou traumatologii," řekl ČTK. V posledních dnech podle něj není den, kdy by záchranáři k sraženému chodci nevyjížděli.

Podle Suchánkové je to hlavně kvůli deštivému počasí, které výrazně snižuje viditelnost zvláště v ranních a večerních hodinách. Na vině mohou být i sami chodci. "Je sice uzákoněna povinnost nosit na oblečení reflexní prvky mimo obec, ale chodci často nejsou vidět ani ve městě, a to ani na přechodech, které jsou osvětlené," řekla mluvčí. Ve vlastním zájmu by podle ní zvláště v současném počasí měli chodci doplnit oblečení o reflexní prvky, které na ně řidiče upozorní.

Video: Řidič uhořel po nárazu do stromu na Nymbursku

Analgranny ( 22. listopadu 2017 23:07 )

A teď si představte jakou mumselo dát práci jí z te silnice seškrabat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání