Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Feťačka řádila v Liberci: Policie nezvládala jejího psa, zastřelili ho

Policista zastřelil psa v Liberci.
Policista zastřelil psa v Liberci.  (Autor: koláž blesk.cz/profimedia)
Autor: aba - 
2. listopadu 2017
16:53

Ve středu po poledni se v Liberci zfetovaná žena (56) postarala o poprask. Na přechodu zaparkovala svoje auto, i se psem z něho vystoupila a začala pobíhat po okolí. Kvůli nezvladatelnosti psa ale incident bohužel skončil jeho smrtí, když ho policisté zastřelili.

„Krátce po jedné hodině odpoledne jsme na operační středisko přijali oznámení od náhodného občana, že v ulici Husova se před základní školou nachází odstavené vozidlo Škoda Superb, které tvoří překážku v silničním provozu. Z vozidla měla vystoupit řidička se svým psem bojového plemene, kdy vozidlo ponechala otevřené a odešla směrem do Vítězné ulice, přičemž se měla motat a jevit známky špatného zdravotního stavu,“ řekla policejní mluvčí libereckého kraje Vladimíra Šrýtrová.

Na místo ihned vyjela hlídka, která na přechodu otevřené a ještě nastartované auto skutečně našla. Začali pátrat i po ženě, která se ale už stihla přemístit o několik ulic dál, kde rozbila skleněnou výplň domu. Policisté ženu dostihli i se psem v tramvaji, když směřovala na nádraží. Vystoupila s nimi a začala se vracet zpět k autu. Vzhledem k jejímu podezřelému chování zavolali policisté jak odchytovou službu na psa, tak i záchranku pro ženu.

U auta chtěla zdrogovaná nastoupit a ujet. V tom jí ale policisté zabránili a opakovaně vyzývali ženu, aby si psa uvázala. Ta je ignorovala a tak se pokusila psa, podle policistů bojové plemeno, zajistit odchytová služba. Bohužel marně.

„Ve chvíli, kdy žena opustila vozidlo, její agresivní pes, který nebyl nijak zajištěn a žena ho nebyla s ohledem na svůj zdravotní stav schopna ovládat, zaútočil na policisty i přivolané záchranáře. V tuto chvíli policista, na kterého pes útočil, ve chvíli, kdy vyhodnotil situaci, že nemůže při zákroku nikoho ohrozit na životě a zdraví, použil proti psovi služební zbraň, kterého tím zneškodnil,“ uzavírá Šrýtrová.

Mrtvolu psa si odvezli pracovníci útulku, ženu podrobili policisté testu na drogy, který byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Policie se bude případem dále zabývat.

Video: Recidivista (34) se snažil policistům utéct ve Vaňkovce, skokem si ale poranil obě nohy.

Video  Recidivista (34) se snažil policistům utéct ve Vaňkovce, skokem si ale poranil obě nohy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Libor Rajnoch ( 2. listopadu 2017 19:10 )

Omlouvám se redaktorovi, byla to citace policejní mluvčí Vladimíry Štýtrové.

Libor Rajnoch ( 2. listopadu 2017 18:59 )

Bojové plemeno psa - kde přišel redaktor článku k tomuto názvu? Takové plemeno není nikde mezi kynology evidováno. Možná chtěl napsat ,,Bojící se policista".Chudák pes.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání