Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sousedům vyhrožoval smrtí: Muže z Uherskohradišťska obvinila policie, hrozí mu rok v base

Autor: ČTK - 
10. srpna 2017
16:45

Policisté obvinili z ohrožování pod vlivem návykové látky a nebezpečného vyhrožování šedesátiletého muže ze Starého Města na Uherskohradišťsku, který koncem července střílel ve svém rodinném domě. Zároveň vyhrožoval smrtí obyvatelům okolních domů. Při incidentu nebyl nikdo zraněn. Muži nyní hrozí roční vězení, stíhaný je na svobodě.

Kvůli nahlášené střelbě vyjížděli policisté a zásahová jednotka s vyjednavačem do Starého Města v pátek 28. července v podvečer. Poté, co policie získala informaci, že je muž v domě sám, vtrhli dovnitř členové zásahové jednotky. "Všech šest střelných zbraní, které muž vlastní legálně, mu policisté na místě zadrželi," uvedla mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Muž následně nadýchal téměř dvě promile alkoholu, proto ho policisté převezli na záchytnou stanici do Kroměříže. "Po několika dnech vyšetřování a výslechů jsme muže obvinili z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a nebezpečné vyhrožování. Podle zákona mu nyní hrozí až roční vězení," doplnila mluvčí. Muž je stíhán na svobodě.

Video  Jak reagovat při útoku střelce? Policie představila nový videospot  - Policie ČR - Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání