Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Noční přestřelka v domě herce Milana Kňažka: Zbraň má už od devadesátých let!

Autor: Milan Kipeť - 
12. ledna 2017
06:30

Takové drama nezažil ani ve filmu! Do vily Milana Kňažka (71) se v noci vloupal zloděj. Herec a bývalý politik po něm vypálil dvě rány a zasáhl ho do nohy. Legálně drženou zbraň má prý Kňažko už od devadesátých let…

„Ano, střílelo se! Ale víc k tomu neřeknu. Mohu potvrdit jen to, že tam byl zloděj nebo zloději a víc snad budu moct říct v pátek po výsleších, případně se obraťte na policii. Nic nevím ani o zraněném,“ řekl Blesku Kňažko s tím, že poprvé v životě použil legálně drženou zbraň ke své obraně. Přestože ji vlastní už od počátku 90. let, dosud nikdy nebyl nucen ji použít. „Cítil jsem se ohrožený, protože ten muž vnikl nejen na můj pozemek, ale nacházel se přímo v mém domě,“ vysvětloval.

Souboj se následně přesunul do zahrady Kňažkovy vily na dohled památného bratislavského Slavína. Postřeleného lupiče, který byl později identifikován jako 49letý Pavel, tam pak po půl druhé v noci zpacifikovali a zatkli přivolaní muži zákona. U sebe měl odcizené zlaté šperky i hotovost.

„Muže jsme ošetřili a převezli do nemocnice,“ potvrdil mluvčí z operačního střediska bratislavské záchranné služby. Mluvčí nemocnice pak uvedla, že muž utrpěl vážné zranění stehna, se kterým byl okamžitě operován.

Po incidentu herec předal svou zbraň kriminalistům k expertize. Opletačky kvůli střelbě ve svém domě by ale mít neměl. Slovenský zákon totiž umožňuje občanům SR použít legálně drženou zbraň, pokud do jejich obydlí neoprávněně vnikne cizí osoba nebo v něm setrvává.

Mluvčí bratislavské krajské policie Lucie Miháliková potvrdila, že ve středu nad ránem zasahovala policie v domě v Havlíčkově ulici kvůli oznámení o vloupání do rodinného domu. Víc s ohledem na probíhající vyšetřování neřekla...

Steffi ( 12. ledna 2017 14:30 )

Asi si 100 rokov za opicami a nikdy nepochopíš, že zlodeja, vraha a debila nikdy neukecáš, aj keby si sa po..al. Vyskúšaj to a uvidíš, že zlodej zostane vždy zlodejom, vrah vrahom a debil vždy debilom.

mixalca ( 12. ledna 2017 09:12 )

reypal :

reypal ( 12. ledna 2017 08:33 )

Kdo se pozastavuje na tím,že někdo použil zbraň?Je to správné,každý by měl mít právo bránit svůj majetek.Tudíž neznám důvod,proč se někdo diví nad tím,že bývalý ministr má zbraň a dokonce ji použil.

Steffi ( 12. ledna 2017 08:27 )

Obdivujem ho, že to dokázal. Lelkeš na to nemal.

lunatic ( 12. ledna 2017 06:35 )

Nechápu,proč pan Kňažko hnedle střílel ,když neslyšel cvaknutí klapky a známé "ticho - jedem"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání