Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Drama v Kňažkově vile: Postřelený zloděj se z vily odplazil

Autor: dce, ljš - 
11. ledna 2017
17:16

V noci na středu se slovenský herec a neúspěšný kandidát na prezidenta Milan Kňažko pravděpodobně vůbec nevyspal. V jeho vile totiž v noci řádil zloděj, kterého ale Kňažko vyprovodil s pistolí v ruce. Zloděje trefil jeden projektil, z vily se musel odplazit.

Rušnou noc má za sebou Milan Kňažko – uprostřed noci ho totiž probudil zloděj, který v jeho vile řádil. Slovenský herec ho nachytal přímo v akci. Co ale zloděj patrně netušil, bylo, že se octne tváří v tvář hlavni pistole, kterou Kňažko svůj majetek bránil.

Podle serveru Pluska.sk na zloděje Kňažko třikrát vystřelil, jedna z kulek ho zasáhla do stehna. Pachatel se pak z vily odplazil do zahrady, kde ho zadržela policie. U sebe měl mít pořádný lup – Kňažkovy peníze i zlato.

„Nebudu se vyjadřovat, protože ještě probíhá vyšetřování. Je však pravda, že tam byl lupič. Když budu mít po výpovědi, což bude možná v pátek, budu moci říci víc,“ potvrdil Kňažko.

Celou věc dosvědčili i záchranáři, kteří na místě zasahovali. „Byli jsme přivoláni v 1:34 v noci policií, že zadržela pachatele se střelným poraněním dolní končetiny. Záchranná služba byla vyslaná na místo. Devětačtyřicetiletého muže jsme ošetřili a transportovali do fakultní nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranářů Jozef Minár. Mluvčí nemocnice pak doplnila, že muž utrpěl vážné zranění stehna, se kterým byl okamžitě operován.

Opletačky se zákonem politika zřejmě nečekají. Slovenský zákon totiž umožňuje lidem v jejich obydlí použít zbraň, pokud jiná osoba do obydlí neoprávněně vnikne nebo v něm setrvá.

Kňažko herecky ztvárnil řadu postav v divadle i ve filmu. Během sametové revoluce se stal jedním z hlavních organizátorů a řečníků na protikomunistických demonstracích na Slovensku. Později působil také v politice. V roce 2014 se herec v přímých volbách neúspěšně pokoušel o zvolení slovenským prezidentem a později i primátorem Bratislavy.

ccir ( 12. ledna 2017 01:30 )

Pretože na Slovensku platia už veľmi dávno slovenské zákony!

ccir ( 12. ledna 2017 01:26 )

Fuj!

marlen52 ( 11. ledna 2017 17:22 )

pan Kňažko se zachoval dobře holt krást se nemá.kdybych měla zbraň taky bych se bránila.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání