Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Střelba do vlastních řad má dohru: Policie obvinila tři vojáky kvůli nehodě na Libavé

Policie obvinila tři vojáky kvůli loňské střelbě na Libavé.
Policie obvinila tři vojáky kvůli loňské střelbě na Libavé.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
26. ledna 2017
16:21

Policisté obvinili tři vojáky kvůli loňské střelbě bojového vozidla pěchoty při cvičení ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá. Vozidlo při cvičných střelbách zasáhlo druhé s třemi lidmi uvnitř. Dva vojáci byli zraněni, z toho jeden těžce. Vojáci nyní čelí obvinění z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Hrozí jim až čtyři roky vězení, řekla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Případem se zabývala i komise náčelníka Generálního štábu, šetření již ukončila.

Neštěstí se odehrálo loni v květnu. Podle dostupných informací jedno z bojových vozidel pěchoty během nočních střeleb na Libavé zasáhlo z kanonu další pásový transportér s tříčlennou posádkou uvnitř. Dva lidé se zranili, z toho jeden těžce. Šlo o dva desátníky ze 71. mechanizovaného praporu Hranice, oba skončili v olomoucké fakultní nemocnici.

Těžce zraněný devětadvacetiletý voják utrpěl mnohačetná zranění. Ministerstvo obrany později zveřejnilo, že přišel o levou ruku. V nemocnici bojoval několik dní o život. Jeho o pět let mladší kolega byl v následujících dnech propuštěn do domácí péče.

Případem se zabývala také Vojenská policie, která loni na konci září věc se souhlasem žalobce předala právě olomouckým policistům.

308win ( 26. ledna 2017 20:34 )

Hmm blátošlap ve výcviku to odskáče a lampa co to řídila je v klidu opravdu kocourkov

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání