Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Garáž hrůzy, ve které únosce věznil Janu a Daniela, si teď může koupit každý

Autor: aba - 
26. října 2017
22:02

Garáž ve Střekově, která byla svědkem hrůzného únosu Daniela (tehdy 16) a Jany (tehdy 13), kam je zavřel Zdeněk Hryščenko, je na prodej. Po jeho odsouzení propadla státu.

Je tomu téměř přesně rok, co z procházky po Litoměřicích zmizel Daniel s Janou. Mnozí se domnívali, že spolu utekli, realita ale byla mnohem horší. Dvojici unesl Zdeněk Hryščenko a deset dní je držel ve speciálně upravené garáži v Ústí nad Labem.

Dvojité dveře opatřené číselným kódem, kuchyňka, záchod i odhlučněné stěny – tak vypadala garáž, ve které děti strávily několik dní. Díky chytrému dopisu mladého Daniela se je ovšem podařilo brzy najít.

Po odsouzení Hryščenka k šestnácti letům vězení propadla garáž státu. V prvním kole ji nabídl státním institucím, žádná ale neměla zájem a tak je teď ve druhém kole nabídnuta k odkupu veřejnosti.

"V současnosti si garáž může koupit každý. Minimální cena je 58 tisíc korun," řekl TV Nova Radek Ležatka, mluvčí ÚZSVM. Garáž je prázdná, věci jako matraci či kuchyňskou linku, která na místě byla, vyklidila Hryščenkova matka.

Video:Hryščenko čtení obžaloby


dandova ( 27. října 2017 10:05 )

Takže jako šmajchlkabinet na ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání