Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Garáž, kde únosce věznil Janu a Daniela, jde do prodeje: Chcete ji?

Autor: dce - 
21. srpna 2017
13:51

Garáž, ve které únosce Zdeněk Hryščenko deset dní věznil Daniela (tehdy 16) a Janu (tehdy 13), jde do prodeje. Po odsouzení sedmatřicetiletého Hryščenka propadla státu. V případě zájmu připadne jedné z jeho organizačních složek, pravděpodobnější ale je, že ji na konec bude moci odkoupit veřejnost.

Je tomu téměř přesně rok, co z procházky po Litoměřicích zmizel Daniel s Janou. Mnozí se domnívali, že spolu utekli, realita ale byla mnohem horší. Dvojici unesl Zdeněk Hryščenko a deset dní je držel ve speciálně upravené garáži v Ústí nad Labem.

Dvojité dveře opatřené číselným kódem, kuchyňka, záchod i odhlučněné stěny – tak vypadala garáž, ve které děti strávily několik dní. Díky chytrému dopisu mladého Daniela se je ovšem podařilo brzy najít.

Hryščenko byl odsouzen na 16 let do vězení, jeho majetek – tedy garáž, auto nebo například paměťové karty či paralyzér – propadl státu. A právě garáž jde konečně do prodeje.

Patrně Hryščenkova matka nyní vyklidila z garáže věci, které státu nepropadly – například matrace nebo kuchyňskou linku. „Garáž je tedy v zásadě prázdná,“ sdělil MF Dnes mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Radek Ležatka.

Garáž bude nyní nabízena primárně organizačním složkám státu – například ministerstvům nebo úřadům. Pravděpodobnější ale je, že o ni zájem neprojeví a na řadu přijde veřejnost.

„V tom případě bychom si nejdříve museli nechat zpracovat znalecký posudek, ze kterého by vycházela minimální kupní cena ve výběrovém řízení. Přihlásit by se mohl kdokoli a jediným kritériem by byla výše nabídnuté ceny. Pokud by přišly dvě a více nabídek, po jejich otevření by se mezi přihlášenými přítomnými zájemci udělala aukce,“ popsal Ležatka. 

fromoutofnowhere ( 21. srpna 2017 16:59 )

ten trest je ako za vrazdu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání